Αυτή είναι η πρώτη διαφήμιση της Tesla (+video)

Να λοιπόν που μπαίνει και η Tesla στον κόσμο της διαφήμισης, έναν κόσμο για το οποίο αδιαφόρησε εξαρχής και παρόλα αυτά κατάφερε γίνει εξαιρετικά δημοφιλής με πιστούς πελάτες

Διαφήμιση Tesla Model 3

Η Tesla κατάφερε να γίνει μια από τις πιο σημαντικές εταιρείες του πλανήτη και να είναι η πρώτη σε πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων χωρίς να δώσει ποτέ χρήματα για διαφήμιση. Βέβαια εδώ και λίγες μέρες ξέρουμε ότι αυτό θα τελείωνε, μετά από σχετική τοποθέτηση του Elon Musk. Και έχουμε λοιπόν την πρώτη διαφήμιση της Tesla. Άραγε θα καταφέρει να κάνει ακόμα πιο πιστούς στην φίρμα τους πελατές της; Δύσκολο.

Μια γυναίκα μιλάει για το Tesla Model 3

Όπως φαίνεται ο Musk εννοούσε την κυκλοφορία μιας δίλεπτης διαφήμισης με μια πελάτισσα στη Σιγκαπούρη να εξυμνεί το Tesla Model 3.

Διαβάστε Επίσης

Ο επίσημος λογαριασμός της Tesla Asia θα ήθελε να γνωρίσετε τη Felicia, μια διευθύντρια υποκαταστήματος στον χρηματοπιστωτικό τομέα, που ζει στη Σιγκαπούρη. Θα σας πει τα πάντα για το Tesla Model 3 της - συγκεκριμένα, πόσο ασφαλές είναι, πόσο καθαρό είναι και πόσο καλό είναι για την οικογένειά της. 

Είναι μια απόλυτα απλή και χρήσιμη διαφήμιση, αν και λίγο κουραστική και με παλιομοδίτικη οπτική στο θέμα γυναίκες και αυτοκίνητα. Αυτό στο οποίο δεν εστιάζει η πρώτη διαφήμιση της Tesla είναι το προηγμένο σύστημα υποβοήθησης οδηγού Autopilot ή ακόμη και το FSD Beta. Στην πραγματικότητα, τα κοσμήματα του στέμματος της Tesla δεν αναφέρονται ποτέ στο βίντεο, εκτός από μια σύντομη εξήγηση των πλεονεκτημάτων του Autosteer, ενός μόνο από τα χαρακτηριστικά που είναι διαθέσιμα στο Model 3.

Αυτοκίνητο στην Σιγκαπούρη: Ευχαριστώς ναι, αλλά όχι

Αυτό το Tesla Model 3 πωλείται για περίπου 45-50.000 ευρώ στην Ελλάδα. Αλλά στη Σιγκαπούρη, όπου ζει η Felicia, η καλύτερη προσπάθεια της Tesla για ένα οικονομικό αυτοκίνητο κοστίζει σχεδόν 154.000 ευρώ, σύμφωνα με το Channel News Asia. Αυτό συμβαίνει επειδή η Σιγκαπούρη είναι το πιο ακριβό μέρος στον κόσμο για να κατέχει κανείς αυτοκίνητο.

Διαβάστε Επίσης

Στη Σιγκαπούρη, αν θέλεις να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο, πρέπει να πάρεις ένα πιστοποιητικό δικαιωμάτων (COE) προκειμένου να το δηλώσεις. Αλλά δεν αγοράζεις απλώς ένα COE, αντίθετα, υπάρχει μια εκτεταμένη διαδικασία υποβολής προσφορών για ένα τέτοιο πιστοποιητικό.

Δύο φορές τον μήνα, ενεργοποιείται μια ανοιχτή διαδικασία υποβολής προσφορών, όπου οι κάτοικοι μπορούν να υποβάλουν προσφορά για ένα COE. Η κυβέρνηση ανακοινώνει πόσα COE για πόσες κατηγορίες οχημάτων θα προσφέρει. Μόλις κερδίσεις ένα COE το κρατάς για δέκα χρόνια. Μετά από αυτό, μπορείς να διαγράψεις το COE σας ή να το ανανεώσεις. Μια επιτυχημένη προσφορά μπορεί συχνά να κοστίσει δεκάδες χιλιάδες δολάρια, σύμφωνα με τους Straits Times.

Πάντως ο Musk έχει παράξενη σχέση με την Σιγκαπούρη.  Η Tesla έχει κατηγορήσει την κυβέρνηση της Σιγκαπούρης ότι στο παρελθόν είχε αδικηθεί. Το 2019, ο Musk αποκάλεσε τη Σιγκαπούρη αφιλόξενη απέναντι στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η εταιρεία παρέδωσε το πρώτο της αυτοκίνητο σε πελάτη στη Σιγκαπούρη το 2021 και έκτοτε τα πηγαίνει καλά, καθώς έγινε η όγδοη μάρκα με τις καλύτερες πωλήσεις στη χώρα τον Φεβρουάριο του 2023.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network