Γιατί ο Elon Musk δήλωσε ότι είναι δύσκολοι οι επόμενοι 12 μήνες για την Tesla

Σε πρόσφατη συνέντευξη ο Elon Musk εξήγησε γιατί είναι δύσκολοι οι επόμενοι 12 μήνες για την Tesla ενώ μίλησε για το Twitter, την Κίνα και πολλά άλλα

Elon Musk

Συνέντευξη στο CNBC έδωσε ο CEO της Tesla, Elon Musk, μετά την ετήσια συνέλευση των μετόχων της εταιρείας στο Ώστιν του Τέξας, μιλώντας για την Tesla, το Twitter, την Κίνα, αλλά και για τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ. Ας δούμε κάποια βασικά σημεία της συνέντευξής του. 

Τι είπε για την Tesla

Ο Musk δήλωσε ότι οι επόμενοι 12 μήνες θα είναι δύσκολοι για την Tesla από μακροοικονομική άποψη, λόγω των αυξημένων επιτοκίων που πιέζουν τους προϋπολογισμούς των καταναλωτών. Είπε όμως επίσης ότι η Tesla θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί τις "πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τη ζήτηση" των αυτοκινήτων της ώστε να προσαρμόσει αποτελεσματικά τις τιμές της.

Tesla Model S Plaid Track Package
Tesla Model S Plaid Track Package

Πιστεύει ότι η Fed θα κινηθεί πολύ αργά ως προς τη μείωση των επιτοκίων όταν η οικονομία επιβραδυνθεί, και αυτό θα πλήξει τη ζήτηση των καταναλωτών. "Σκεφτείτε την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed φρένο στην οικονομία", σημείωσε. "Κάνει πολλά πράγματα πιο ακριβά. Έτσι, αν η πληρωμή του αυτοκινήτου ή η υποθήκη του σπιτιού σας απορροφά μεγαλύτερο μέρος του μηνιαίου προϋπολογισμού σας, τότε έχετε λιγότερα χρήματα για να αγοράσετε άλλα πράγματα".

Για την Κίνα

"Η κινεζική οικονομία και η υπόλοιπη παγκόσμια οικονομία είναι σαν σιαμαία δίδυμα. Είναι σαν να προσπαθούμε να χωρίσουμε τα σιαμαία δίδυμα.Τόσο σοβαρη είναι η κατάσταση. Στην πραγματικότητα είναι χειρότερη για πολλές άλλες εταιρείες σε σύγκριση με την Tesla. Θέλω να πω, δεν είμαι σίγουρος από πού θα αγοράσετε ένα iPhone, για παράδειγμα".

Διαβάστε Επίσης

Το Twitter

Όπως ανέφερε η λειτουργία Community Notes του Twitter κόστισε στην εταιρεία 40 εκατομμύρια δολάρια, όταν δύο μεγάλοι πελάτες μείωσαν τις δαπάνες τους αφού οι διαφημίσεις τους έλαβαν community notes που τους κατηγορούσαν για ψευδές περιεχόμενο. Υποστήριξε επίσης ότι όταν έκλεισε η συμφωνία, το Twitter είχε αρνητικές ετήσιες ταμειακές ροές ύψους 3 δισ. δολαρίων και 1 δισ. δολάρια στην τράπεζα. "Η παρομοίωση που χρησιμοποιούσα ήταν πως έμοιαζε σαν να βρίσκεσαι σε ένα αεροπλάνο που χάνει ύψος και οδεύει προς το έδαφος με τους κινητήρες του να έχουν πάρει φωτιά και το πιλοτήριο να μην λειτουργεί....".

Τα tweets του

Υπερασπίστηκε επίσης τα δικά του "τιτιβίσματα" στην πλατφόρμα, για τα οποία έχει επικριθεί πως δίνει βάση σε συνωμοσιολογικές θεωρίες για τον Τζορτζ Σόρος ή σε περιστατικά όπως ένα πρόσφατο επεισόδιο με καταιγισμό πυροβολισμών στο Άλεν του Τέξας, με τον ίδιο να επιμένει: "Θα λέω αυτό που θέλω, και αν η συνέπεια είναι να χάνω χρήματα, ας είναι".

Elon Musk Twitter

Την εργασία και την παραγωγικότητα

Ανέφερε ότι παίρνει μόνο δύο ή τρεις ημέρες άδεια τον χρόνο, εργάζεται επτά ημέρες την εβδομάδα και κοιμάται έξι ώρες τη νύχτα. Είπε επίσης ότι πιστεύει ότι είναι ηθικά λάθος για τους ανθρώπους της "γενιάς των laptop" να υποστηρίζουν την τηλεργασία, όταν οι εργαζόμενοι στον τομέα των υπηρεσιών, όπως το ανθρώπινο δυναμικό στα εργοστάσια, εξακολουθούν να πρέπει να προσέρχονται αυτοπροσώπως.

Διαβάστε Επίσης

Για τη συμμετοχή του στις πρώτες μέρες του OpenAI και το ChatGPT

Είπε ότι ήθελε μια μη εμπορική εναλλακτική στην αυξανόμενη κυριαρχία της Google στην τεχνητή νοημοσύνη. Εξέφρασε την απογοήτευσή του που η εταιρεία έχει εγκαταλείψει τις μη κερδοσκοπικές ρίζες της. Και σημείωσε ότι δεν είναι πλέον φίλος με τον συνιδρυτή της Google, Λάρι Πέιτζ. "Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν ότι ο Λάρι με αποκάλεσε 'θιασώτη του σπισισμού' επειδή είμαι υπέρ της ανθρώπινης συνείδησης αντί της μηχανικής συνείδησης".

Για την πολιτική

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε τις εκλογές του 2020 και δεν τις έκλεψε, αλλά ότι πιστεύει πως υπήρξε τουλάχιστον κάποια νοθεία στην ψηφοφορία. Είπε επίσης ότι ψήφισε υπέρ του Μπάιντεν, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι δεν ήταν ευχαριστημένος με την επιλογή του, λέγοντας "μακάρι να μπορούσαμε να έχουμε απλώς έναν κανονικό άνθρωπο ως πρόεδρο".

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε ακόμα:
 - Το Rimac Nevera διέλυσε το παγκόσμιο ρεκόρ στο 0-400-0 km/h (+video)
 - The Icon: Με αυτό το ηλεκτρικό σκάφος η BMW μπαίνει στην θάλασσα (εικόνες)
 - Γιατί δεν μπορείς να μιλήσεις με το ChatGPT για καινούργια αυτοκίνητα
 - Tamiya Wild One ΜΑΧ: Το παιχνίδι που έγινε πραγματικότητα
 - Ποιες χώρες θέλουν να μπλοκάρουν την εφαρμογή του Euro 7 από το 2025

Best of Network