Τιμή ρεκόρ για το TVR Cerbera Speed 12, το αυτοκίνητο που τρόμαξε τον δημιουργό του

Ακριβότερο από κάθε άλλο TVR που έχει πουληθεί ποτέ το TVR Cerbera Speed 12, το αυτοκίνητο με την συναρπαστική ιστορία που είναι μοναδικό στον κόσμο

TVR Cerbera Speed 12

Αν δεν είναι Ferrari ή κάποια μοναδική Mercedes 300SL σαν αυτή, ένας καλός λόγος για να πουληθεί ένα αυτοκίνητο ακριβά σε δημοπρασία, είναι να έχει μια συναρπαστική ιστορία να το συνοδεύει. Αυτό το TVR Cerbera Speed 12, εκτός της απίστευτης ιστορίας που συνδέεται με τον ιδιοκτήτη της TVR, έχει και το σπουδαίο χαρακτηριστικό της σπανιότητας, που συνετέλεσε στο να πιάσει την τιμή ρεκόρ των 692.000 ευρώ. 

TVR Cerbera Speed 12

Η ιστορία του 

Συνοπτικά, γιατί έχουμε αναφερθεί σε αυτή ξανά στο παρελθόν να σημειώσουμε πως το TVR Cerbera Speed 12 ήταν ένα project της TVR το 2000 ώστε να συμμετέχει σε αγώνες μεγάλου τουρισμού, στην κατηγορία GT2. Το στοίχημα των Βρετανών τότε ήταν μεγάλο και αντιστοίχως σπουδαία ήταν και η προσπάθειά τους. Όμως και ο ανταγωνισμός ήταν κορυφαίος. 


Όταν όμως το TVR Cerbera ετοιμάστηκε με τον εντυπωσιακό V12 να βρίσκεται κάτω από το τρομακτικό καπό του, οι 1.000 ίπποι του ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και ο ιδιοκτήτης της TVR, Peter Wheeler, αποφάσισε να σταματήσει την μαζική παραγωγή του. 

TVR Cerbera Speed 12

Το αυτοκίνητο ετοιμάστηκε το 2000, αλλά το project σταμάτησε με εντολή του τρομοκρατημένου Wheeler. Το 2005 πήρε άδεια να μπορεί να κυκλοφορήσει στους δρόμους. Ο κινητήρας των 7,7 λίτρων απέδιδε 840 ίππους στην απλή του μορφή και από τότε παρέμενε στα χέρια ελάχιστων συλλεκτών. 

TVR Cerbera Speed 12

"Βασανιστική" δημοπρασία 

Τώρα όμως στο πλαίσιο της δημοπρασίας Supercar Fest του οίκου Silverstone Auctions το αυτοκίνητο επέστρεψε σε ένα πολύ διαφορετικό μέλλον και έγινε και πάλι αντικείμενο προσοχής. Προφανώς μεγαλύτερης ακόμη και από εκείνης που έχαιρε της δεκαετία του 2000.


Σε μια δημοπρασία που διήρκεσε πάνω από δέκα λεπτά με δύο ουσιαστικά μαχόμενους wannabe πλειοδότες, που ανέβαζαν την τιμή ανά 5.000 λίρες, το TVR Cerbera Speed 12 κατέληξε να πουληθεί αντί του ποσού των 601.500 λιρών, ήτοι 692.000 ευρώ. 

TVR Cerbera Speed 12

Μια τιμή που αποτελεί ρεκόρ, καθώς το προηγούμενο ακριβότερο TVR που είχε πουληθεί ήταν και ένα Griffith 400 του 1965 το οποίο είχε πιάσει 154.000 ευρώ με την σημερινή ισοτιμία των 134.000 λιρών που είχε κοστίσει. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης


 

Best of Network