Γιατί αυτό το Tesla με FSD Beta δεν σταματά σε διάβαση με πεζό

Ένα tweet προκαλεί εκ νέου αντιδράσεις για το Tesla FSD, το οποίο φαίνεται να αδιαφόρησε για διερχόμενο πεζό από διάβαση

Tesla FSD Αυτόνομη Μετακίνηση

Το Tesla FSD, το σύστημα αυτόνομης λειτουργίας των Tesla είναι αυτό που εδώ και μήνες απασχολεί και την κοινή γνώμη αλλά και τις αρχές. Η εμπλοκή του ή όχι σε δεκάδες ατυχήματα και ορισμένα δυστυχήματα φέρνει συνήθως πονοκεφάλους στον Elon Musk και την Tesla και πιθανώς αυτό θα ισχύει και με ένα πρόσφατο tweet που έγινε viral για λάθος λόγους και με λάθος τρόπο.

Μονάδα παραγωγής Tesla

Στο συγκεκριμένο tweet κάποιος θεωρεί πολύ συναρπαστικό το γεγονός πως το FSD της Tesla, ενώ ανίχνευσε τον πεζό να διασχίζει μια διάβαση συνέχισε την πορεία του χωρίς να σταματήσει ή να μειώσει καν την ταχύτητά του. 

Διαβάστε Επίσης

Ο χρήστης του Twitter έγραψε χαρακτηριστικά "Ένα από τα πιο συναρπαστικά πράγματα που έχω δει στο Tesla Full Self-Driving Beta 11.4.1. Ανίχνευσε τον πεζό, αλλά αντί να πέσει στα φρένα, απλώς προχώρησε όπως θα έκανε ένας άνθρωπος που γνώριζε πως είχε τον χρόνο να το κάνει". 

Και είναι αλήθεια πως το Tesla FSD αυτό έκανε, ωστόσο το έκανε σε μια διάβαση πεζών. Στην προκειμένη περίπτωση ο νόμος λέει πως η προτεραιότητα είναι για τους πεζούς και η αντίδραση του συστήματος Τεχνητής Νοημοσύνης που διατηρεί τον έλεγχο του αυτοκινήτου προβληματίζει σε μεγάλο βαθμό. 

Για την ακρίβεια όσο ενδεικτική του επιπέδου της τεχνολογίας είναι, άλλα τόσο τρομακτικό είναι το γεγονός πως το FSD αποφασίζει να κάνει κάτι που θεωρητικά παραβιάζει τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Αυτό σημαίνει αυτομάτως πως έχει ανάλογα δεδομένα ώστε να έχει και  τέτοιου είδους "παράνομες" επιλογές ή ακόμη χειρότερα πως κρίνει και αποφασίζει κατά περίπτωση. 

Εκείνοι που αντιδρούν με την χρήση του FSD της Tesla και ανάλογων συστημάτων από άλλες εταιρείες αυτοκινήτων, υποστηρίζουν πως τα συστήματα αυτόνομης μετακίνησης δεν θα έπρεπε να μπορούν να λειτουργούν σε περιοχές με έντονη παρουσία πεζών. 

Το άλλο πρόβλημα που προκύπτει από τα παραπάνω είναι πως οι φανατικοί της Tesla, διότι περί φανατικών υποστηρικτών πρόκειται θεωρούν πρόοδο και εξέλιξη το γεγονός πως το σύστημα αυτόνομης λειτουργίας, αποφασίζει μόνο του να συνεχίσει ανιχνεύοντας έναν πεζό στον δρόμο. Προφανώς το ίδιο θα έκαναν και εκείνοι, αλλά αφενός υπάρχουν οι νόμοι όπως είπαμε, αφετέρου το νόημα στην ύπαρξη της αυτόνομης μετακίνησης είναι ακριβώς αυτό. 

Να κάνει δηλαδή σωστά και όπως πρέπει, αυτά που δεν μπορεί να κάνει όπως οφείλει ο άνθρωπος. 

Διαβάστε ακόμα:
 - Δοκιμή του νέου Dacia Duster 1.3 TCe EDC: Πόσο καλύτερο είναι τώρα;
 - Δρόμος που φορτίζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Πού θα βρίσκεται και πώς λειτουργεί
 - Οδηγώντας το ηλεκτρικό hypercar Rimac Nevera που μόλις έσπασε 23 ρεκόρ
 - Τι παθαίνει το Tesla Model Y όταν συναντήσει άμαξα στο δρόμο (+video)
 - Γιατί δεν μπορείς να μιλήσεις με το ChatGPT για καινούργια αυτοκίνητα

Best of Network