Τελικά πόσο πιστούς πελάτες έχει η Tesla; Μια μελέτη αποκαλύπτει

Όταν δεις το ποσοστό αφοσίωσης των πελατών της Tesla σε έναν κλάδο που έχει μέσο όρο κάτω από 50% μάλλον θα εκπλαγείς. Ας δούμε τι αποκαλύπτει νέα μελέτη

Tesla model range

Στον χώρο των εταιρειών αυτοκινήτων, αλλά και γενικότερα, υπάρχει ένας όρος που έχει ιδιαίτερη σημασία. Η λέξη loyalty, που αφορά τον βαθμό αφοσίωσης των πελατών σε μια μάρκα. Είναι σαφές, πως όσο υψηλότερο είναι το ποσοστό αφοσίωσης του αγοραστικού κοινού σε μία μάρκα, τόσο περισσότερο ωφελημένη βγαίνει αυτή σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της. Στον χώρο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, είναι αναμενόμενο η Tesla ως πρωτοπόρος να χαρακτηρίζεται από υψηλό ποσοστό αφοσίωσης.

Διαβάστε Επίσης

Το ενδιαφέρον εδώ, είναι πως ενώ ο χώρος κατακλύζεται από νέα μέλη και διευρύνεται διαρκώς, η Tesla σύμφωνα με έκθεση αναλυτών της Citi που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, συνεχίζει να αποτελεί τη μάρκα με το υψηλότερο loyalty στον χώρο του αυτοκινήτου με 67%, με τον μέσο όρο του κλάδου να είναι 46%.

To Model 3 είναι το πιο δημοφιλές

Το Tesla Model 3 ήταν το μοντέλο με το υψηλότερο ποσοστό αφοσίωσης. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα ευρήματα, οι ιδιοκτήτες του Model S θεωρείται πιο πιθανό να μεταπηδήσουν από την Tesla σε άλλη μάρκα. Μια πιθανή εξήγηση γι' αυτό, θα μπορούσε να είναι η παρουσία αρκετών ανταγωνιστών για το Model S, όπως τα Lucid Air, Mercedes EQS και Porsche Taycan.

Η αποτίμηση της Tesla σήμερα την αναδεικνύει στον κορυφαίο κατασκευαστή αυτοκινήτων παγκοσμίως, με κεφαλαιοποίηση περίπου 580 δισ. δολάρια. Η παραγωγή της τη χρονιά που διανύουμε αναμένεται να ξεπεράσει το 1,8 εκατ. οχήματα. Ο κύριος όγκος αυτών, θα κατασκευαστεί στα Gigafactories της εταιρείας στη Σαγκάη και το Βερολίνο.

Διαβάστε Επίσης

Επιπλέον, οι εγκαταστάσεις της Tesla στο Gigafactory του Τέξας αναμένεται να αυξήσουν δραστικά την παραγωγή μέσα στους επόμενους 18 μήνες, ενώ και το πρώτο εργοστάσιο της εταιρείας στο Fremont ανακατασκευάζεται εκτενώς, ώστε να διασφαλιστεί ότι μπορεί να συμβαδίσει με τα αντίστοιχα εργοστάσια Gigafactory.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης


​​​

Best of Network