Γιατί δεν μπορείς να μιλήσεις με το ChatGPT για καινούργια αυτοκίνητα

Σιγά μην δεν βρίσκαμε κάποιο αδύνατο σημείο του προγράμματος Τεχνητής Νοημοσύνης που πολλοί πιστεύουν ότι "θα μας φάει την δουλειά" πολύ σύντομα. Ας πούμε δεν ξέρει πολλά από καινούργια αυτοκίνητα

ChatGPT και αυτοκίνητα

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις ακούσει για το ChatGPT, το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης (AI) που πολλοί πιστεύουν ότι "θα μας φάει τις δουλειές" σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Η πλειονότητα πιστεύει ότι η τεχνητή νοημοσύνη ChatGPT τα ξέρει όλα και μπορεί να τα κάνει όλα αλλά στο topgeargreece.gr μόλις βρήκαμε το αδύνατο σημείο του: δεν ξέρει από καινούργια αυτοκίνητα. 

Εμείς ρωτάμε αλλά το ChatGPT δεν έχει απαντήσεις

Ξεκινήσαμε να κάνουμε απλές ερωτήσεις στο ChatGPT σχετικά με τα αυτοκίνητα. Η πρώτη μας ερώτηση ήταν ποια είναι η γνώμη του για την Lamborghini Revuelto. H απάντηση του Chat GPT ήταν η εξής: "Λυπάμαι, αλλά από την στιγμή που σταμάτησα να λαμβάνω πληροφορίες τον Σεπτέμβριο του 2021, δεν υπάρχει μοντέλο της Lamborghini με την ονομασία 'Revuelto'. Η Lamborghini είναι ένας διάσημος κατασκευαστής πολυτελών σπορ αυτοκινήτων, γνωστός για την παραγωγή οχημάτων υψηλών επιδόσεων, όπως η Aventador, η Huracan και η Urus. Είναι πιθανό το 'Revuelto' να είναι ένα concept car ή ένα μοντέλο που κυκλοφόρησε μετά την τελευταία ανανέωση των πληροφορίων μου. Χωρίς περισσότερες πληροφορίες, δεν είμαι σε θέση να εκφέρω γνώμη για ένα συγκεκριμένο μοντέλο Lamborghini Revuelto". 

Lamborghini Revuelto 2024 Official
Αυτή είναι η Lamborghini Revuelto που "δεν υπάρχει" κατά το ChatGPT

Εδώ να τονίσουμε ότι η Lamborghini Revuelto παρουσιάστηκε πρόσφατα και είναι το πρώτο υβριδικό V12 hypercar της Lamborghini. 

Διαβάστε Επίσης

Μετά ρωτήσαμε για το νέο Ford Explorer που παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό και είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Και εδώ το ChatGPT δεν γνώριζε το μοντέλο και αναλώθηκε σε γενικότητες όπως ότι "είναι ένα μεσαίο SUV, αξιόπιστο και πρακτικό, ιδανικό για οικογένειες". 

Ford Explorer front
To ChatGPT δεν έχει ακούσει τίποτα για το ηλεκτρικό Ford Explorer

Στη συνέχεια ρωτήσαμε για την Porsche 718 Spyder RS και την McLaren 750S, το Toyota Yaris Cross και πάλι το ChatGPT μας ζητούσε συγνώμη που δεν ξέρει τίποτα, με βασική αιτιολόγηση της άγνοιας το γεγονός ότι σταμάτησαν να ανανεώνονται οι πληροφορίες του μετά τον Σεπτέμβριο του 2021. 

Συμπέρασμα: Δεν ρωτάς το ChatGPΤ για καινούργια αυτοκίνητα

Και εκεί που όλοι νόμιζαν ότι θα βάζεις ένα μοντέλο αυτοκινήτου στο ChatGPT και αυτό θα στα λέει όλα, τελικά αυτό δεν ισχύει γιατί όπως βλέπεις αν ρωτήσεις για αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε μετά τον Σεπτέμβριο του 2021 δεν το γνωρίζει. Θα σε γεμίσει με γενικότητες, θα σου αριαδιάσει και μερικές πληροφορίες για την φίρμα γενικά αλλά απάντηση που να σε καλύψει μην περιμένεις. Ίσως να θες να το συμβουλευτείς αν θα πάρεις μεταχειρισμένο αλλά και πάλι καλύτερα να κρατάς μικρό καλάθι. 

Διαβάστε ακόμα:
 - 10 προκλητικές και αστείες έντυπες διαφημίσεις αυτοκινήτων
 - Ελλάδα: Μεγάλη αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων-τι γίνεται με τα diesel
 - Το πιο παραδοσιακό drift που έγινε ποτέ: με άμαξα και έναν ίππο (+video)
 -YouTuber κατέστρεψε Mustang GT 800 ίππων και το έχει σε video
 - Σε πόσα χρόνια θα έχουν μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα όλες οι φίρμες

Best of Network