Tα 5 αυτοκίνητα της Πρωτοχρονιάς: Αυτά ζητήσαμε για δώρο από τον Άι Βασίλη

Η συντακτική ομάδα του Top Gear Greece είναι διχασμένη: Κάποιοι πιστεύουν στον Άγιο Βασιλή, άλλοι όχι. Βέβαια ακόμα και οι τελευταίοι ζήτησαν αυτοκίνητο δώρο για την Πρωτοχρονιά.

Άι Βασίλης σε αυτοκίνητο

Παιδιά είμαστε και εμείς -και όχι μόνο λόγω φύλου;-). Είτε πιστεύουμε, είτε δεν πιστεύουμε στο Άι Βασίλη είμαστε αποφασισμένοι να ζητάμε κάθε χρόνο ένα αυτοκίνητο των ονείρων μας. Αυτά λοιπόν είναι τα αυτοκίνητα που ζητάμε ως συντακτική ομάδα του Top Gear Greece για δώρο Πρωτοχρονιάς. Απλά είμαστε σίγουροι ότι κανένα δεν χωράει από την καμινάδα και κάποιοι από εμάς δεν έχουμε πάρκινγκ στο σπίτι. Άι Βασίλη βρες τρόπο γιατί δεν βλέπουμε πώς αλλιώς θα έχουμε το αυτοκίνητο που ονειρευόμαστε.

Βαγγέλης Φακατσέλης - Ford Ranger Raptor

Όσο περισσότερα γνωρίζεις για ένα αντικείμενο, τόσο πιο δύσκολο είναι να επιλέξεις. Ισχύει παντού, το αυτοκίνητο θα ήταν η εξαίρεση; Πολύ απλά λοιπόν, μία ερώτηση που πάντοτε με δυσκόλευε, ήταν "αν μπορούσα να ζητήσω ότι ήθελα, ποιο αυτοκίνητο θα επέλεγα να έχω". Ναι, ξέρω, ο Άγιος Βασίλης δεν φέρνει αληθινά αυτοκίνητα, άλλωστε θα ήταν αρκετά δύσκολο να τα στριμώξει κάτω από ένα δέντρο.

Ford Ranger Raptor

Αλλά αν θα υπήρχε ένας κόσμος στον οποίο θα μπορούσαν να διασταλλούν από τις επιθυμίες μας, μέχρι ο χώρος για την ικανοποίησή τους, τότε το αυτοκίνητο που θα ζητούσα, θα ήταν το Ford Ranger Raptor. Να ξέρεις πως δεν ήταν εύκολη η επιλογή, αλλά αυτή τη στιγμή (και αυτή την εποχή), είναι το μόνο που θα με πήγαινε στα περισσότερα από τα μέρη που ονειρεύομαι. Ορίστε, διάλεξα. Άντε να δω τώρα που θα το χωρέσω.

Φώτης Ραΐσης - Dodge Challenger SRT Hellcat

Κάθε χρόνο τα ίδια. Μολονότι φημολογείται πως ο Άγιος Βασίλης είναι λέρα, θα τολμήσω και φέτος να του απευθύνω πρόσκληση στην διπλή καμινάδα μου μαζί με μια ευχή: Ένα Dodge Challenger να μου φέρει. Όχι οποιοδήποτε, παρακαλώ.

Dodge Challenger SRT Hellcat

Το Dodge Challenger SRT Hellcat με τον υπερτροφοδοτούμενο V8 Hemi που στέλνει 707 άλογα στα πίσω μπαρουτοκαπνισμένα λάστιχα. Lotus δεν είναι. Ούτε Lamborghini. Είναι ένα μυθικό αμερικάνικο muscle car για αλητεία, κόντρες και ατέλειωτες πλαγιολισθήσεις. Ναι αυτό θα ήθελα. Ακούει κανείς;

Στάθης Πετρόπουλος - Bugatti Bolide

Αγαπημένε μου Άη Βασίλη,
Κάποιοι λένε πως δεν υπάρχεις και πως είσαι ένα κόλπο marketing και κάτι άλλες αηδίες, με τις οποίες εγώ προσωπικά δεν συμφωνώ. Εγώ πιστεύω σε εσένα και ποτέ δεν σταμάτησα να πιστεύω. Ούτε τότε που σου ζήτησα ένα τέτοιο Tamiya, τηλεκατευθυνόμενο και εσύ μου έφερες ένα χοντρό πουλόβερ που δεν φόρεσα ποτέ. Δεν κράτησα κακία να ξέρεις, απλώς με τσίμπαγε το μαλλί.

Bugatti Bolide Testing

Τέλος πάντων, περασμένα ξεχασμένα αγαπημένε μου Άγιε, ήθελα τώρα να λάβεις υπόψη σου σοβαρά την ευχή μου και να σημειώσεις πως ήμουν το καλύτερο παιδί και φέτος για αυτό θα ήθελα μια Bugatti Bolide. Τι εννοείς δεν υπάρχει Άγιε Βασίλη; Δεν κάνει να λες τέτοια πράγματα, εσύ ειδικά. Έχουμε δει και φωτογραφίες εξάλλου, έχουν κάνει δοκιμές, θα έχουν φτιάξει μια τουλάχιστον, δεν μπορεί. Ε, αυτή θέλω. Και σε κάθε περίπτωση εμείς κάνουμε τις ευχές και εσύ είσαι ο Άγιος με τα δώρα. Ήρθες μήπως καμία παραμονή και σου είπαμε "δεν έχουμε μελομακάρονα"; Κάθε χρόνο το κατιτίς σου το βρίσκεις στο τραπέζι, δίπλα στο δέντρο.

Γιάννης Τσάκαλος - Hyundai Ioniq 6

Ωραίες οι γιορτές για όσους τους αρέσουν τα φωτάκια. Και εμένα μου αρέσουν πολύ. Ιδίως τα φωτάκια στους δρόμους και φυσικά στα αυτοκίνητα. Η χαρά που νιώθεις όταν μπαίνεις σε νέα αυτοκίνητα με πακέτο φωτισμού δεν περιγράφεται. Αλλάζεις τα χρώματα και διαλέγεις αυτό που σου κάνει. Όπως στο Hyundai Ioniq 6. Μόνο που αυτό το αυτοκίνητο είναι πολλά περισσότερα από φωτάκια.

Hyundai Ioniq 6

Ξεχωρίζει στον κόσμο της αυτοκίνησης γιατί έχει πραγματικά εμπνευσμένη σχεδίαση, τρομερή αεροδυναμική, υπέροχη οδική συμπεριφορά, χώρους λίμο, καλή αυτονομία και φυσικά αυτά τα streams στις πόρτες που κάνουν την διαφορά. Αν με αφήσεις ελεύθερο θέλω το τετρακίνητο με τους 325 ίππους, αν με ρίξεις στη λογική το πισωκίνητο με 230 ίππους και τροχούς 18 ιντσών για αυτονομία εφάμιλλη με θερμικού αυτοκινήτου.

Παναγιώτης Ντάνος - Porsche Singer 911 DLS

"Τρίγωνα κάλαντα μες τη γειτονιά, δώστε μου βενζίνη κι όχι ηλεκτρικά".
Παρ' ότι δεν ανήκω στην κατηγορία των, κατά τους ίδιους, ρεαλιστών, κατά τους άλλους, οπισθοδρομικών, που έχουν κεντημένο και κρεμασμένο πάνω από το κεφαλάρι τους το "Η ηλεκτροκίνηση είναι μια απάτη", δεν μου πάει η καρδιά να ζητήσω από τον συμπαθή άγιο ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο. Και δεν με τουμπάρει το γεγονός ότι η δωροδοσία του Αϊ Βασίλη είναι περίπου σαν την ευχή στο τζίνι στο πιο ορθολογιστικό της: μπορείς να παραγγείλεις ό,τι τραβάει η ψυχή σου, υπό την αίρεση, βεβαίως, του καλού παιδιού.

Porsche Singer 911 DLS

Οπότε δεν θα επένδυα την κόσμια(;) συμπεριφορά μου για το 2023, σε ένα Rimac Nevera. Λιτά και απέριττα, αλλά όχι φθηνά, ζητώ μια Porsche 911 τροποποιημένη από τη Singer. Συμβιβάζομαι ακόμα και με μια "Classic Study", αλλά προσφέρω έξτρα παρακάλια για μια "Dynamics & Lightweighting Study" -δηλαδή Porsche Singer 911 DLS. Και, σε κάθε περίπτωση, υπόσχομαι ότι θα την οδήγω και δεν θα την εκθέτω περιούσια, "ανοδήγητη" και ατιμασμένη.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network