Έρχονται οκτώ νέα μοντέλα από Stellantis πάνω στην καινούργια πλατφόρμα (video)

Η καινούργια ηλεκτρική πλατφόρμα "STLA Large" θα αποτελέσει τη βάση εξέλιξης 8 νέων μοντέλων των Dodge, Jeep, Alfa Romeo, Chrysler, Maserati και άλλων brands του ομίλου Stellantis.

Stellantis STLA Large platform

Ο όμιλος Stellantis θα λανσάρει οκτώ νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το τέλος του 2026 τα οποία θα βασίζονται στη νέα αρθρωτή πλατφόρμα "STLA Large". Μεταξύ αυτών, κάποια crossover και SUV.

Αρχικά η νέα βάση θα χρησιμοποιηθεί σε μοντέλα της Dodge και Jeep για την αγορά της Βόρειας Αμερικής ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα από Alfa Romeo, Chrysler, Maseratiενδεχομένως από άλλες μάρκες του ομίλου.

Το εξελιγμένο πάτωμα "STLA Large” μπορεί να υποστηρίξει ηλεκτρικά μοντέλα με τεχνολογία 400 και 800 Volt, στοχεύοντας σε μέγιστη αυτονομία έως 800 χλμ., ανακοίνωσε πρόσφατα ο όμιλος Stellantis. Σε διάφορες παραλλαγές της η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί και σε μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης ή υβριδικά.


Ο όμιλος Stellantis, όπου δημιουργήθηκε πριν από τρία χρόνια όταν η Fiat-Chrysler συγχωνεύθηκε με την PSA (Peugeot-Citroen-DS), σκοπεύει να δημιουργήσει τέσσερις πλατφόρμες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο πλαίσιο του μακροπρόθεσμου επιχειρηματικού της σχεδίου. Παρουσίασε πέρυσι την πλατφόρμα "STLA Medium”, ενώ θα ακολουθήσουν η "STLA Small” και η "STLA Frame”.

Stellantis STLA Large platform

Στον τομέα της ηλεκτροκίνηση, η Stellantis επενδύει περισσότερα από 50 δισ. ευρώ την επόμενη δεκαετία για να φτάσει στο 100% των πωλήσεων ηλεκτρικών επιβατικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη και στο 50% του ηλεκτρικού μίγματος αυτοκινήτων και ελαφρών φορτηγών στις ΗΠΑ, μέχρι το 2030.

Τέλος, ο όμιλος σχεδιάζει μεταξύ άλλων να εξασφαλίσει την παραγωγή μπαταριών χωρητικότητας 400 GWh από έξι εργοστάσια κατασκευής μπαταριών στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network