Video: H Maserati MC20 είναι πιο αργή στο Nurburgring από την MC12

Η Maserati MC20 είναι ένα καινούριο supercar υψηλών προδιαγραφών, ωστόσο στο Nurburgring δεν καταφέρνει να ξεπεράσει την επίδοση της προκατόχου της, της Maserati MC12.

Οι χρόνοι γύρου στο Nurburgring είναι μια σημαντική παράμετρος των προδιαγραφών και της επιτυχίας ή όχι, των σύγχρονων αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων και ένα τέτοιο είναι και η Maserati MC20. To γερμανικό περιοδικό Sport Auto που έχει καταγράψει διάφορα ρεκόρ στο ενεργητικό του, δοκίμασε τώρα το ιταλικό supercar και ο χρόνος που σημείωσε ήταν 7:25.26. 

Maserati MC20 γύρος στο Nurburgring

Χρόνος που δεν είναι καθόλου κακός, καθώς τοποθετεί την Maserati ψηλότερα από μια Ferrari 812 Superfast, που είναι ένα επιβλητικό V12, αλλά δεν καταφέρνει να ξεπεράσει την προκάτοχό της, Maserati MC12. 

Maserati MC20 γύρος στο Nurburgring

Η Maserati MC12 κυκλοφόρησε το 2004 και ο χρόνος της στο Nurburgring, πάλι σε μια προσπάθεια περιοδικού, αυτή τη φορά του βρετανικού EVO, ήταν 7:24.29. Η διαφορά των δύο δευτερολέπτων δεν είναι και πολύ ενθαρρυντική για το φετινό supercar, ωστόσο υπάρχουν μερικά ελαφρυντικά.  

Maserati MC20 γύρος στο Nurburgring

Πρώτα από όλα παίζει ρόλο ο οδηγός. To 2008 για το EVO είχε οδηγήσει ο Marc Basseng και τώρα για το Sport Auto τον γύρο ανέλαβε να ολοκληρώσει ο δοκιμαστής οδηγός του περιοδικού, Christian Gebhardt που είναι εκείνος που είχε οδηγήσει μια Porsche 911 Dakar στους περιφερειακούς δρόμους της πίστας.

Maserati MC20 γύρος στο Nurburgring

Ο άλλος λόγος είναι φυσικά τα ελαστικά. Δυστυχώς κανείς δεν έχει καταγράψει τα ελαστικά που χρησιμοποίησε σε εκείνη την δοκιμή του 2008 η Maserati MC12, η οποία πάντως ήταν το ταχύτερο supercar σε ένα group πέντε αυτοκινήτων που είχαν δοκιμαστέι μαζί και  στα οποία περιλαμβανόταν μια Ferrari Enzo, ένα Koenigsegg CCX, ένα Pagani Zonda F Clubsport και μια Porsche Carrera GT.

H Maserati MC20 έκανε τον δικό της γρήγορο γύρο με ελαστικά Bridgestone Potenza Sport.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network