Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα πήρε άδεια η αυτόνομη οδήγηση της Ford

Το Blue Cruise είναι πλέον γεγονός σε ευρωπαϊκή χώρα και είναι μια από τις ελάχιστες εταιρείες που πήρε άδεια για το σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2+

Αυτόνομη οδήγηση Blue Cruise Ford

Μετά τη Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία είναι η δεύτερη ευρωπαϊκή αγορά στην οποία η Ford μπορεί να πωλεί αυτοκίνητα με της λειτουργία αυτόνομης οδήγησης Blue Cruise (επιπέδου 2+), η οποία επιτρέπει στους οδηγούς να αφήνουν τα χέρια τους από το τιμόνι.

Η Γερμανική Ομοσπονδιακή Αρχή Μηχανοκίνητων Μεταφορών (KBA) έδωσε το πράσινο φως στη Ford να προσφέρει την τεχνολογία Blue Cruise, ανέφερε η Ford σε ανακοίνωσή της.

Διαβάστε Επίσης

Οι οδηγοί της Ford των οποίων τα αυτοκίνητα διαθέτουν το Blue Cruise θα μπορούν να οδηγούν χωρίς τα χέρια τους στο τιμόνι σε ορισμένα τμήματα του αυτοκινητόδρομου.

Mustang Mach-E με Blue Cruise

Το αμιγώς ηλεκτρικό Mustang Mach-E θα είναι το πρώτο μοντέλο της Ford που θα προσφέρει την τεχνολογία.

"Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν παγκοσμίως από περισσότερα από ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα δοκιμών αποτέλεσαν τη βάση για την επιτυχή έγκριση στη Γερμανία", δήλωσε ο επικεφαλής των προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης της Ford Ευρώπης, Torsten Wey.

Αυτόνομη οδήγηση Blue Cruise Ford

Άλλες μάρκες έχουν ήδη προσφέρει συστήματα υποβοήθησης επιπέδου 2+. Η BMW, για παράδειγμα, έλαβε τον Ιούνιο την έγκριση της KBA για οδήγηση χωρίς χέρια σε ορισμένα τμήματα αυτοκινητοδρόμων έως 130 km/h (80 mph).

Η Mercedes διαθέτει το "Drive Pilot" στα πολυτελή μοντέλα S-Class και EQS από τον Μάιο του 2022, επιτρέποντας την αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3. Αυτό επιτρέπει την αυτόνομη οδήγηση σε δρόμο πολλαπλών λωρίδων κυκλοφορίας ακόμη και όταν ο οδηγός παρακολουθεί μια ταινία ή χειρίζεται το smartphone του.

Πώς λειτουργεί το Blue Cruise

Με το BlueCruise, οι οδηγοί της Ford πρέπει να παρακολουθούν την κυκλοφορία. Εάν αποκοιμηθούν ή σερφάρουν στο διαδίκτυο στο smartphone τους, μια κάμερα υπερύθρων το ανιχνεύει και ακούγεται ένας προειδοποιητικός ήχος. Εάν ο οδηγός εξακολουθεί να μην αντιδρά, το αυτοκίνητο φρενάρει ελαφρά.

Αυτόνομη οδήγηση Blue Cruise Ford

Αρχικά, η λειτουργία Blue Cruise μπορεί να παραγγελθεί μόνο στο ηλεκτρικό SUV Mustang Mach-E και προφανώς θα υπάρχει χρέωση για την ενεργοποίηση του συστήματος και θα διατίθενται μηνιαίες ή ετήσιες συνδρομές.

Διαβάστε Επίσης

Στο μέλλον, το σύστημα μπορεί επίσης να παραγγελθεί ταυτόχρονα με την αγορά του οχήματος, οπότε λογικά θα είναι φθηνότερο.

Στις ΗΠΑ και τον Καναδά, σύμφωνα με τη Ford, συνολικά 194.000 οχήματα Ford και Lincoln έχουν ήδη διανύσει 175 εκατομμύρια χιλιόμετρα στη λειτουργία Blue Cruise. Το σύστημα χρησιμοποιείται στη Βόρεια Αμερική από το 2021.

Το BlueCruise λανσαρίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Απρίλιο. Οι δοκιμές εκεί επιβεβαίωσαν ότι σύστημα μπορούσε να αντιμετωπίσει και δύσκολες συνθήκες -όπως φθαρμένες οδικές διαγραμμίσεις, κακές καιρικές συνθήκες και οδικά έργα.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network