Αυτόνομη οδήγηση: H Ford έκανε την μεγάλη κίνηση

Η Ford ανακοίνωσε μια πολύ σημαντική κίνηση και δείχνει ξεκάθαρα ότι όχι απλώς δεν αδιαφορεί για την αυτόνομη οδήγηση αλλά τη θεωρεί κομβικής σημασίας για την ανάπτυξη της φίρμας

Αυτόνομη οδήγηση

Πριν από λίγο καιρό διέρρευσαν πατέντες της Ford για ενσωμάτωση drones σε οχήματα και τώρα ανακοίνωσε κάτι πολύ πιο προσγειωμένο -από κάτι που είδαμε στο σίκουελ του Blade Runner. Ford ίδρυσε την Latitude AI, μια θυγατρική εταιρεία πλήρους ιδιοκτησίας που εστιάζει στην ανάπτυξη ενός hands-free και eyes-off-the-road συστήματος αυτόνομης οδήγησης. Είναι η πρώτη μεγάλη κίνηση της φίρμας στο δρόμο για τα αυτόνομα οχήματα

Τι θα κάνει η Latitude AI

Με την δημιουργία της Latitude, η Ford προσθέτει στην φαρέτρα της μια ομάδα ειδικών σε τομείς όπως η μηχανική μάθηση, η ρομποτική, το λογισμικό, οι αισθητήρες και η μηχανική συστημάτων ώστε η εταιρεία  να αναπτύσσει και επεκτείνει τις προσπάθειές της στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Η ίδια ομάδα θα ασχοληθεί και με το ήδη υπάρχον Ford BlueCruise, το οποίο έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερα από 50 εκατομμύρια χιλιόμετρα hands-free οδήγησης.

Latitude logo

Μπορεί η Latitude να κινείται με στοιχεία οδηγών στις ΗΠΑ -καθώς ο μέσος οδηγός στις ΗΠΑ σπαταλά σχεδόν 100 ώρες το χρόνο εγκλωβισμένος στην κίνηση- αλλά είναι γεγονός ότι παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί σχεδόν σε όλες τις μεγάλες πόλεις του πλανήτη. 

Η δημιουργία της Latitude υποστηρίζει την περσινή στρατηγική στροφή της Ford, εστιάζοντας σε τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης για οχήματα που ανήκουν σε ιδιώτες. Η Ford προσέλαβε περίπου 550 άτομα που εργάζονταν προηγουμένως στην Argo AI σε τομείς και τεχνολογίες, όπως η μηχανική μάθηση και η ρομποτική. Η ομάδα της Latitude εφάρμοσε μεγάλο μέρος της εμπειρίας της στην αυτόνομη οδήγηση, συμπεριλαμβανομένων των εργαλείων ανάπτυξης λογισμικού και της υποδομής, με άξονα τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού (ADAS).

Διαβάστε Επίσης

Η Latitude έχει την έδρα της στο Pittsburgh με επιπλέον κόμβους μηχανικής στο Dearborn του Μίσιγκαν και στο Palo Alto της Καλιφόρνια. Η εταιρεία θα λειτουργήσει επίσης μια πίστα δοκιμών με εγκαταστάσεις για συνθήκες οδήγησης υψηλών ταχυτήτων σε αυτοκινητόδρομο στο Greenville, S.C.

Τι λένε στη Ford για την δημιουργία της Latitude AI

"Βλέπουμε την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης ως μια ευκαιρία προκειμένου να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μεταξύ των ανθρώπων και των οχημάτων τους", δήλωσε ο Doug Field, επικεφαλής ανάπτυξης προηγμένων προϊόντων και τεχνολογίας της Ford Motor Company. "Οι πελάτες που χρησιμοποιούν το BlueCruise βιώνουν ήδη τα οφέλη της hands-off οδήγησης. Η βαθιά εμπειρία και το ταλέντο της ομάδας της Latitude θα μας βοηθήσουν να επιταχύνουμε την ανάπτυξη μιας ολοκαίνουργιας τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης - με στόχο όχι μόνο να καταστήσουμε τα ταξίδια ασφαλέστερα, λιγότερο αγχωτικά και πιο ευχάριστα, αλλά τελικά, με την πάροδο του χρόνου, να επιστρέψουμε στους πελάτες μας μέρος του χαμένου χρόνου τους".

Sammy Omari
Sammy Omari

Ο Sammy Omari, executive director του τμήματος ADAS Technologies της Ford, ο οποίος αναλαμβάνει επίσης καθήκοντα CEO της Latitude τόνισε: "Πιστεύουμε ότι η τεχνολογία αυτοματοποιημένης οδήγησης θα συμβάλει στη βελτίωση της ασφάλειας, ενώ παράλληλα θα ξεκλειδώσει εντελώς νέες εμπειρίες για τους πελάτες που θα μειώσουν το άγχος και στο μέλλον θα βοηθήσουν τον οδηγό να βρει χρόνο ώστε να επικεντρωθεί σε αυτό που ο ίδιος θα επιλέξει".

Διαβάστε Επίσης

Best of Network