Αυτά είναι τα πρώτα τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα και κυκλοφορούν στην Γερμανία (video)

Πριν φθάσουμε στα πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα θα δούμε αυτοκίνητα χωρίς οδηγούς στους δρόμους και θα είναι τηλεκατευθυνόμενα. Όπως αυτά της Vay που ήδη κυκλοφορούν στην Γερμανία

Τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα Vay

Η νεοσύστατη γερμανική εταιρεία Vay χρησιμοποιεί την "τηλεκατεύθυνση", η οποία περιλαμβάνει τον τηλεχειρισμό των αυτοκινήτων από ανθρώπους που βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά, ως ένα ενδιάμεσο βήμα προς την πλήρη αυτονομία. Και κάπως έτσι άρχισαν να κυκλοφορούν στους δρόμους της Ευρώπης αυτοκίνητα της Vay χωρίς οδηγούς που δεν είναι αυτόνομα αλλά τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα. Και δεν θα έχουν οδηγούς στο τιμόνι αλλά σε κάποιο άλλο σημείο και θα τα χειρίζονται μέσω εικονικής πραγματικότητας.

Τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα: δεν είναι αυτόνομα

Περιμένοντας την πλήρως αυτόνομη οδήγηση να γίνει πραγματικότητα, ας μιλήσουμε λίγο για τα τηλεκατευθυνόμενα οχήματα. Πλασάρονται ως ένα ενδιάμεσο βήμα στο δρόμο προς την πλήρη αυτόνομη οδήγηση και ένα από τα πρώτα δείγματα γραφής, μας έρχεται από τη νεοσύστατη εταιρεία Vay, η οποία περιλαμβάνει τον τηλεχειρισμό των ειδικά διαμορφωμένων αυτοκινήτων από ανθρώπους που βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά.

Τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα Vay

Η Vay έγινε η πρώτη εταιρεία που χρησιμοποίησε ένα όχημα χωρίς άνθρωπο στο εσωτερικό του σε ευρωπαϊκό δημόσιο δρόμο, ένα ορόσημο που σύμφωνα με την γερμανική εταιρεία ανοίγει το δρόμο για μια υπηρεσία τηλεκατευθυνόμενης κινητικότητας εντός των επομένων μηνών. Δείτε το σχετικό βίντεο.


Οι προσδοκίες για επικείμενη εξάπλωση μεγάλου αριθμού ρομποτικών αυτοκινήτων έχουν μειωθεί, ακόμη και με δεδομένο πως οι επενδυτές έχουν διαθέσει περίπου100 δισεκατομμύρια δολάρια στη συγκεκριμένη τεχνολογία. Η Vay δήλωσε την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου ότι έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί τέτοια οχήματα σε προκαθορισμένες διαδρομές στο Αμβούργο, μετά από σχετική άδεια που της χορήγησε ο Δήμος της πόλης. Ενώ η Vay δοκίμαζε την τεχνολογία για περισσότερα από τρία χρόνια, ήταν υποχρεωμένη να έχει έναν οδηγό ασφαλείας μέσα στα τροποποιημένα ηλεκτρικά οχήματα της KΙΑ.

Τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα Vay

Πώς λειτουργούν τα τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα της Vay

"Τώρα θα συνεργαστούμε με τις αρχές για τα επόμενα βήματα, ώστε να προσφέρουμε αυτή την υπηρεσία σε ιδιώτες", δήλωσε στο Bloomberg News ο διευθύνων σύμβουλος της Vay, Thomas von der Ohe, ο οποίος εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος στην εκτίμησή του πως αυτό είναι κάτι που θα πάρει μήνες και όχι χρόνια. Για την ώρα, η υπηρεσία της Vay βασίζεται σε οδηγούς που παραδίδουν -μέσω τηλεκατεύθυνσης- ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε πελάτες, οι οποίοι θα επιβιβάζονται και οδηγούν οι ίδιοι στον επιθυμητό προορισμό τους.


Στη συνέχεια, οι "οδηγοί" της Vay θα κατευθύνουν τα οχήματα στον επόμενο πελάτη και ούτω καθεξής. Η νεοσύστατη επιχείρηση έχει συγκεντρώσει περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές, μεταξύ των οποίων ο πρώην οικονομικός διευθυντής της Google Patrick Pichette, η Kinnevik και η εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Atomico.

Best of Network