Αυτό είναι ένα ακραίο Toyota GR Yaris με 741 ίππους

Εταιρεία βελτιώσεων στην Αυστραλία έχει βγάλει 741 ίππους από τον τρικύλινδρο κινητήρα του Toyota GR Yaris

Toyota GR Yaris Αυσταλία 741 ίπποι

Η εταιρεία Powertune από την Αυστραλία, ασχολήθηκε με το Toyota GR Yaris, το οποίο είναι πολύ hot hatch σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Η Powertune ας πούμε έχει έδρα τη Νέα Νότια Ουαλία αλλά αυτά δεν μας ένοιαζαν και πολύ, μέχρι να μάθουμε πως κατάφεραν να βελτιώσουν του GR Yaris σε σημείο να αποδίδει 741 ίππους. 

Toyota GR Yaris Αυσταλία 741 ίπποι

Η κανονική ιπποδύναμη του Toyota GR Yaris είναι 268 ίπποι που προέρχονται από τον τρικύλινδρο κινητήρα των 1.6 λίτρων. H Powertune για να καταφέρει αυτό που μοιάζει με σπουδαίο επίτευγμα και είναι εντυπωσιακό στο άκουσμα και μόνο, χρειάστηκε όπως αναφέρει το CarBuzz να κάνει διάφορα σημαντικά πράγματα στον κινητήρα. 

Toyota GR Yaris Αυσταλία 741 ίπποι

Προσεγμένη δουλειά

Το GR Yaris αυτό λοιπόν έχει νεά κεφαλή, η οποία είναι διαφορετική εξ ολοκλήρου. Το intercooler αντικαταστάθηκε με μια aftermarket έκδοση, ενώ για τις αναπνοές φροντίζει μια τουρμπίνα Garrett G30-770. Η Powertune άλλαξε επίσης την πολλαπλή εξαγωγής και τις σωληνώσεις του intercooler. 

Toyota GR Yaris Αυσταλία 741 ίπποι

Ο νέος εγκέφαλος φροντίζει όλα αυτά να λειτουργούν αρμονικά μεταξύ τους και να αποδίδουν όπως πρέπει. Βασικά όπως πρέπει για μια Aston Martin όχι για ένα Toyota Yaris, αλλά τέλος πάντων όλα δουλεύουν χάρη στην κεντρική μονάδα της MoTEc. Η εξάτμιση είναι Akrapovic και έχει αλλαχτεί τέλος, αλλά το πιο σημαντικό μάλλον και το κιβώτιο, καθώς έχει τοποθετηθεί ένα σειριακό έξι σχέσεων. 

Διαβάστε Επίσης

Γενικώς αν σου φαίνεται πως σε κάποιο στάδιο της βελτίωσης σταμάτησε να είναι Toyota Yaris και κατέληξε να είναι μια custom κατασκευή με καπάκι, ώστε να μοιάζει με της Toyota, μάλλον έχει δίκιο. Το αυτοκίνητο το παρήγγειλε έτσι ο Peter Freedman, που είναι από τους πλουσιότερους Αυστραλούς, έχοντας επιτύχει πάρα πολύ με τα αποτελεσματικά μικρόφωνα της RODE. 
 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network