8 λόγοι να μην αγοράσεις το Tesla Model Y (+video)

Αν έχεις βαρεθεί να διαβάζεις και ν' ακούς λόγους να αγοράσεις Tesla εδώ θα δεις κάποιους λόγους να μην αγοράσεις το Model Y, το πιο δημοφιλές ηλεκτρικό αυτοκίνητο του πλανήτη αυτή την στιγμή

Tesla Model Y

Ο Matt Danadel είναι ιδιοκτήτης δύο Tesla Model Y και μοιράστηκε σημαντικά σημεία που πρέπει να έχεις κατά νου πριν αγοράσεις το πιο δημοφιλές ηλεκτρικό αυτοκίνητο του πλανήτη.  Σε αυτή την ανασκόπηση της ιδιοκτησίας του, μοιράστηκε τις αλλαγές στον τρόπο ζωής που απαιτεί η ιδιοκτησία ηλεκτρικών αυτοκινήτων γενικά και του Model Y ειδικά, ρίχνοντας φως στη διαδικασία φόρτισης, τη φθορά των ελαστικών, το regen, το άγχος της αυτονομίας, το σέρβις και άλλα. 

Ιδιοκτήτης δύο Tesla Model Y εκ βαθέων

Ο Danadel έχει στην κατοχή του ένα Tesla Model Y Performance του 2022 και ένα Model Y Long Range του 2021, και τα δύο στη διάταξη διπλού κινητήρα και τετρακίνησης. Το πρώτο παρέχει μια εκτιμώμενη από την αυτονομία 490 χιλιομέτρων και μπορεί να επιταχύνει από τα 0-100 μίλια την ώρα σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα. Το δεύτερο μπορεί να διανύσει έως και 530 χιλιόμετρα με πλήρη φόρτιση και επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε 4,8 δευτερόλεπτα. 

Διαβάστε Επίσης

Η Tesla δεν αποκαλύπτει το μέγεθος της μπαταρίας. Αλλά οι πρόχειρες εκτιμήσεις δείχνουν ότι οι εκδόσεις Performance και Long Range μπορεί να έχουν χωρητικότητα 81 kWh.

Το θέμα του service

Ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους ο Danadel αποφεύγει να αγοράσει ένα Tesla είναι η εμπειρία του σέρβις. Λέει ότι η δημοτικότητα της Tesla μεταξύ των αγοραστών EV μπορεί να επιβαρύνει το δίκτυο σέρβις, το οποίο εξακολουθεί να αναπτύσσεται και να προσπαθεί να συμβαδίσει με την αυξανόμενη ζήτηση. Προσθέτει ότι οι χρόνοι αναμονής για τους πελάτες που αναζητούν ραντεβού μπορεί να είναι μεγάλοι και ενδεχομένως να προκαλέσουν ταλαιπωρία. 

Διαβάστε Επίσης

Ένα άλλο μειονέκτημα της κατοχής ενός Tesla είναι η έλλειψη Android Auto και Apple CarPlay, σύμφωνα με τον YouTuber. Και τα δύο συστήματα είναι δημοφιλή στα αυτοκίνητα σήμερα και επιτρέπουν στους πελάτες να αντικατοπτρίζουν τις λειτουργίες του smartphone τους στα συστήματα infotainment του αυτοκινήτου. Η Tesla, από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιεί το δικό της λογισμικό, το οποίο, σύμφωνα με τον Danadel, "ξεπερνά τις δυνατότητες του Android Auto και του Apple CarPlay".

Ο Danadel έχει απαριθμήσει άλλα έξι σημεία που πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε ένα Model Y. Έχει επίσης μοιραστεί λύσεις σε πιθανά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι ιδιοκτήτες μετά τη μετάβαση από ένα αυτοκίνητο βενζίνης στο Model Y. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network