Αυτό είναι το Toyota Yaris των 130.000 ευρώ

Ανώνυμος αγοραστής πλήρωσε 130.000 ευρώ σε δημοπρασία της Ιαπωνίας για να αγοράσει ένα συλλεκτικό Toyota GRMN Yaris

Toyota GRMN Yaris

Το Toyota Yaris είναι ένα από τα πιο αγαπημένα αυτοκίνητα πόλης και στην ελληνική αγορά, όπως και παγκοσμίως, αλλά πέραν αυτού διαθέτει μερικές εκδόσεις που ξεφεύγουν από αυτόν τον χαρακτήρα και το καθιστούν ένα απολύτως παιχνιδιάρικο αυτοκίνητο και πιθανώς ένα από τα καλύτερα εξ αυτών. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το GR Yaris, το οποίο πρόσφατα ανέβηκε ένα level παραπάνω χάρη στην ειδική και συλλεκτική έκδοση του GRMN Yaris.

Toyota GRMN Yaris
 

Το GRMN Yaris είναι μια έκδοση που αφορά μόνο την Ιαπωνία και θα κατασκευαστούν μόνο 500 από αυτά. Διατίθενται με τα πακέτα Circuit ή Rally και το συγκεκριμένο για το οποίο μιλάμε εδώ αγοράστηκε με το πακέτο Circuit. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Το σημαντικότερο ζήτημα είναι πως κάποιος πλήρωσε 130.000 ευρώ για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. 

Toyota GRMN Yaris

Το GRMN παραπέμπει στην Gazoo Racing και το Masters Nurburgring, για να δείξει ότι το αυτοκίνητο είναι φτιαγμένο για να μεγαλουργεί στο Nordschleife. Είναι περίπου 20 kg ελαφρύτερο από το GR Yaris και παρόλο που η ιπποδύναμη των 268 ίππων, έχει αυξηθεί η ροπή στα 390 Nm. Κατά τα άλλα διατηρείται η τετρακίνηση και τα μπλοκέ διαφορικά στους δύο άξονες.

Toyota GRMN Yaris

Το Toyota GRMN Yaris που είναι συλλεκτικό εκ κατασκευής κοστίζει στην Ιαπωνία περί τις 65.000 ευρώ, αλλά το συγκεκριμένο που ελέγχεται ακόμη για ποιον ακριβώς λόγο είναι τόσο συλλεκτικό, κατέληξε να πουληθεί αντί 130.000 ευρώ. 

Toyota GRMN Yaris

 

Best of Network