Το Rimac Nevera διέλυσε το παγκόσμιο ρεκόρ στο 0-400-0 km/h (+video)

Μέρα κατάρριψης ρεκόρ για το ηλεκτρικό hypercar του Mate Rimac, που δεν περιορίστηκε μόνο σε ένα, αλλά με την ευκαιρία, σημείωσε και μερικά ακόμη ρεκόρ

Rimac Nevera Records
Rimac Nevera Records
Rimac Nevera Records
Rimac Nevera Records
Rimac Nevera Records

O Rimac το είπε, το Νevera το έκανε. Μόλις πριν λίγες μέρες, ο CEO της κροατικής εταιρείας που φέρει το όνομά του, άφηνε υποσχέσεις μέσω αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για νέο παγκόσμιο ρεκόρ στη διαδικασία 0-400-0 km/h από το ηλεκτρικό hypercar Nevera. Τελικά, οι υποσχέσεις εκπληρώθηκαν.

Διαβάστε Επίσης

Το Rimac Nevera συνεχίζει να γράφει ιστορία, αυτή τη φορά επί γερμανικού εδάφους και συγκεκριμένα στην πίστα δοκιμών των εγκαταστάσεων της Automotive Testing Papenburg, εκμεταλλευόμενο στο έπακρο τις ευθείες των 4+ χιλιομέτρων. Σύμφωνα με την ενημέρωση, στην πίστα βρέθηκαν εκπρόσωποι των Dewesoft και RaceLogic προκειμένου ως ανεξάρτητοι φορείς να επαληθεύσουν τους χρόνους που θα πετύχαινε το Nevera.

Rimac Nevera Records

Δεν έσπασε μόνο το ρεκόρ 0-400-0 km/h

Φορώντας ελαστικά Michelin Cup 2 R που έχουν προδιαγραφές για χρήση σε δημόσιο δρόμο, το Nevera κατάφερε πριν την κύρια δοκιμασία να σπάσει μερικά ακόμη ρεκόρ. Συγκεκριμένα, η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώθηκε σε μόλις 1,74 δευτ., χρόνος που είναι ταχύτερος ακόμη κι από τον επίσημο του 1,85 δευτ. που ανακοινώνει η Rimac. Θα πρέπει ωστόσο να διευκρινιστεί πως το σπριντ δεν έγινε από στάση, αλλά με ένα rollout ενός μέτρου.

Rimac Nevera Records

Στα ακόμη πιο σπουδαία νέα, το Νevera κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδικασία 0-400-0 km/h σε 29,94 δευτ., σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ και καταρρίπτοντας το προηγούμενο που κρατούσε από το 2019 στην κατοχή του το Koenigsegg Regera με 31,49 δευτ., χρόνος που είχε επιτευχθεί στο αεροδρόμιο Rada της Σουηδίας.

Rimac Nevera Records

Το Nevera που πραγματοποίησε το ρεκόρ, ήταν βαμμένο σε ένα ειδικό χρώμα, που αποτελούσε φόρο τιμής στην προσωπική ΒMW e-M3 του Mate Rimac, μια πλήρως ηλεκτρική Σειρά 3 (Ε30) του 1984, η οποία έχει στην κατοχή της κάποια ρεκόρ από το 2012. 11 χρόνια μετά, ο ιδρυτής της εταιρείας θα μπορεί να υπερηφανεύεται πως το hypercar που δημιούργησε, ολοκληρώνει τη διαδικασία 0-400-0 km/h σε λιγότερο χρόνο απ’ ότι μια ΜcLaren F1 φτάνει τα 350 km/h.

Rimac Nevera Records


Σε μια πίστα της οποίας το οδόστρωμα δεν ήταν ειδικά προετοιμασμένο για τη συγκεκριμένη δοκιμή (με ότι κι αν σημαίνει αυτό, αλλά η Rimac ήθελε να το επισημάνει), το Nevera σημείωσε ένα ακόμη ρεκόρ. Πρόκειται για τη μικρότερη απόσταση που απαιτείται για να σταματήσει από τα 100 km/h, κάτι που κατάφερε σε 29,12 μέτρα σύμφωνα με την Racelogic ή σε 28,96 μέτρα σύμφωνα με την Dewesoft.

Διαβάστε ακόμα:
 - Αφιέρωμα 30 χρόνια Mercedes-Benz C-Class: το σεντάν μετά την "Baby Benz"
 - Αυτοκίνητα στην πρίζα: Τεράστια αύξηση πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο-πέφτουν τα PHEV
 - Εταιρεία αρνείται την ανάκληση 67 εκατ. προβληματικών αερόσακων-έχουν ήδη σκοτωθεί 2 άνθρωποι
 - Πέθανε ο Giotto Bizzarrini, ένας μάγος της αυτοκίνησης-δημιουργός της Ferrari 250 GTO και του V12 της Lamborghini
 - Πώς έγινε διαρροή δεδομένων 2 εκατ. ιδιοκτητών Toyota

Best of Network