Πώς έγινε διαρροή δεδομένων 2 εκατ. ιδιοκτητών Toyota

Περισσότεροι από 2 εκατ. χρήστες αυτοκινήτων Toyota αντιμετωπίζουν κίνδυνο διαρροής δεδομένων. Τι έχει συμβεί σύμφωνα με την εταιρεία

ipiresies cloud

Η Toyota δήλωσε ότι τα δεδομένα των οχημάτων έμειναν δημόσια διαθέσιμα στην Ιαπωνία για περίπου μια δεκαετία, από τον Νοέμβριο του 2013 έως τα μέσα Απριλίου του τρέχοντος έτους ως απόρροια ενός σφάλματος που αποδίδεται σε ρύθμιση στο server της εταιρείας.

Συγκεκριμένα το πρόβλημα προήλθε από ανθρώπινο λάθος, όπου μια ρύθμιση ήταν σε "δημόσιο" αντί για "ιδιωτικό", δήλωσε εκπρόσωπος της Toyota, προσθέτοντας ότι η εταιρεία θα εισάγει συστήματα για τον συνεχή έλεγχο και την παρακολούθηση των ρυθμίσεων του cloud.

Διαβάστε Επίσης

Το περιστατικό έρχεται την ώρα που η Toyota εξελίσσει την συνδεσιμότητα των οχημάτων της, η οποία θεωρείται ζωτικής σημασίας για την προσφορά υπηρεσιών όπως η αυτόνομη οδήγηση και άλλες λειτουργίες που υποστηρίζονται από τεχνητή νοημοσύνη. Στους πελάτες που επηρεάστηκαν περιλαμβάνονταν όσοι εγγράφηκαν στην υπηρεσία δικτύου T-Connect από τις αρχές του 2012 έως τις 17 Απριλίου, δήλωσε η Toyota, ζητώντας συγγνώμη για την πρόκληση ανησυχίας. Παράλληλα, επηρεάστηκαν οι χρήστες του G-Link, μιας παρόμοιας υπηρεσίας για τους ιδιοκτήτες των πολυτελών οχημάτων της Lexus, η οποία παρέχει λειτουργίες όπως η υποστήριξη έκτακτης ανάγκης.

Η Επιτροπή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Ιαπωνίας ενημερώθηκε για το περιστατικό, δήλωσε ένας από τους υπαλλήλους της, αλλά αρνήθηκε να παράσχει περαιτέρω λεπτομέρειες, σύμφωνα με την πρακτική της να μην σχολιάζει μεμονωμένα περιστατικά.

Toyota EV lineup

Οι ενέργειες της Toyota

Από την πλευρά της η Toyota δήλωσε πως μετά την αποκάλυψη του προβλήματος ελήφθησαν μέτρα για τον αποκλεισμό της εξωτερικής πρόσβασης στα δεδομένα και ότι διεξάγεται έρευνα σε όλα τα περιβάλλοντα cloud που διαχειρίζεται η εφαρμογή Toyota Connected.

Διαβάστε Επίσης

Επίσης σκοπεύει να εκπαιδεύσει διεξοδικά τους υπαλλήλους σχετικά με τους κανόνες χειρισμού δεδομένων. Αυτά τα δεδομένα θα μπορούσαν να είναι λεπτομέρειες όπως οι τοποθεσίες των οχημάτων και οι αριθμοί αναγνώρισης των συσκευών του οχήματος, ωστόσο η εταιρεία δηλώνει πως δεν υπήρξαν αναφορές για κακόβουλη χρήση.

Αξίζει να σημειωθεί πως μεγάλες διαρροές προσωπικών δεδομένων συμβαίνουν κατά καιρούς στην Ιαπωνία. Τον περασμένο Μάρτιο, ο φορέας κινητής τηλεφωνίας NTT DoCoMo δήλωσε ότι δεδομένα έως και 5,29 εκατομμυρίων πελατών ενδέχεται να έχουν διαρρεύσει μέσω εταιρείας στην οποία ανέθεσε εργασίες.

Διαβάστε ακόμα:
 - 
Αυτό το σπανιό Nissan GT-R Nismo 400R έριξε το site δημοπρασιών (εικόνες)
 - Εκατομμυριούχος ανέβασε μια McLaren Senna GTR στον 57ο όροφο ουρανοξύστη
 - Και ο επικεφαλής της BMW κατά του νέου πλαισίου ρύπων Euro 7 και εξηγεί γιατί
 - Το ηλεκτρικό Toyota της επόμενης γενιάς μπορεί να είναι ανταγωνιστής της Taycan
 - Αυτό το αυτοκίνητο είναι πρώτο σε πωλήσεις παγκοσμίως το 2022

Best of Network