Rimac Nevera: Επισήμως το ταχύτερο ηλεκτρικό με τελική 412 km/h

To hypercar των σχεδόν 2.000 ίππων είναι το ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο και υπάρχει το βίντεο που το αποδεικνύει

Από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε, το κροατικό hypercar έθεσε τον πήχη πολύ ψηλά. Με ισχύ 1.914 ίππων, το Rimac Nevera δεν θα μπορούσε παρά να στοχεύει στην απόλυτη διάκριση. Να αποτελέσει το ταχύτερο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα στον κόσμο. Και το κατάφερε.

Rimac Nevera: Το ταχύτερο ηλεκτρικό στον κόσμο

Rimac Nevera record

Η τοποθεσία ήταν η πίστα Automotive Testing Papenburg στη Γερμανία, η οποία διαθέτει δύο ευθείες μήκους 4km και πάνω στο Nevera, βρισκόταν τοποθετημένο ένα V-Box της Racelogic, για να επαληθεύσει το ρεκόρ μέγιστης ταχύτητας με κάθε επισημότητα. Και τι ρεκόρ. H ένδειξη των 412Km/h προκαλεί... ίλιγγο.

Rimac Nevera

Φτάνει η μπαταρία των 120 kWh;

Το Nevera είναι εφοδιασμένο με μπαταρία 120 kWh η οποία τροφοδοτεί τέσσερις ηλεκτροκινητήρες μόνιμου μαγνήτη, που βρίσκονται τοποθετημένοι από ένας σε κάθε τροχό. Το πρόγραμμα οδήγησης που είχε επιλεγεί ήταν προφανώς το "top speed", το οποίο δημιουργεί ένα κατάλληλο αεροδυναμικό προφίλ, ώστε να εξασφαλίζεται η σταθερότητα του αυτοκινήτου κατά τις υψηλές ταχύτητες.

Rimac Nevera record

Τα ελαστικά με τα οποία επιτεύχθηκε η επίδοση ήταν τα Michelin Pilot 2R, με έναν τεχνικό της Michelin να βρίσκεται στο σημείο για να ελέγχει την κατάστασή τους, ενώ στο τιμόνι της Nevera ήταν ο επικεφαλής δοκιμαστής της Rimac, Miro Zrncevic.

Rimac Nevera

Best of Network