Μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία ετοιμάζει νέο γύρο απολύσεων στην Ευρώπη

Νέο γύρο απολύσεων ετοιμάζει στην Ευρώπη μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία καθώς αλλάζει την γκάμα της και περνάει σε αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η κατασκευή των οποίων απαιτεί λιγότερα εργατικά χέρια.

Παραγωγή ηλεκτρικού Ford Explorer

Η Ford σχεδιάζει περαιτέρω απολύσεις στη Γερμανία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τον επικεφαλής του συμβουλίου εργαζομένων της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Γερμανία.

Δεν είναι σαφές πόσες επιπλέον περικοπές θέσεων εργασίας προβλέπονται στη Γερμανία στο πλαίσιο του νέου σχεδίου αναδιάρθρωσης, το οποίο έρχεται να προστεθεί σε ένα προηγούμενο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, δήλωσε ο επικεφαλής του εργατικού συμβουλίου στο εργοστάσιο της Ford στην Κολωνία, Μπέντζαμιν Γκρούσκα.

Διαβάστε Επίσης

Ο Γκρούσκα δήλωσε ότι η απόφαση αναμένεται μέχρι το τέλος Ιουνίου. Η Ford Γερμανίας δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Η Ford έχει ήδη ολοκληρώσει κατά το ήμισυ το προηγούμενο σχέδιο αναδιάρθρωσης της περικοπής 2.300 θέσεων εργασίας στη Γερμανία, μειώνοντας τον αριθμό του προσωπικού στη χώρα σε 13.000, σύμφωνα με τον Gruschka.

Πέρυσι, η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι θα περικόψει 3.800 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη, καθώς μετατοπίζεται στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία απαιτεί λιγότερο προσωπικό.

Διαβάστε Επίσης

Η Ford δήλωσε αυτό το μήνα ότι σχεδιάζει να περικόψει επιπλέον έως και 1.600 θέσεις εργασίας στο εργοστάσιό της στη Βαλένθια της Ισπανίας.

Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει καταργήσει τα παραδοσιακά επιβατικά της αυτοκίνητα με υψηλές πωλήσεις αλλά χαμηλό περιθώριο κέρδους, συμπεριλαμβανομένων των Focus και Fiesta, για να στραφεί σε crossovers, SUV, αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα και στην επιχείρηση ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων.

Η εταιρεία ξεκίνησε την πλήρη παραγωγή του ηλεκτρικού αυτοκινήτου Explorer με μπαταρία στην Κολωνία στις 4 Ιουνίου. Θα παρουσιάσει ένα δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο που θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο στις 10 Ιουλίου.

Με πληροφορίες από Automotive News Europe

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network