O Elon Musk εξηγεί πώς θα αυξηθεί 500% η αξία των αυτοκινήτων (video)

Ο Elon Musk εξήγησε σε πρόσφατη ομιλία του τον τρόπο με τον οποίο μελλοντικά η αξία των αυτοκινήτων μπορεί να πενταπλασιαστεί.

Elon Musk FSD Live

Ο Elon Musk φαίνεται πως ξέρει τον τρόπο με τον οποίο τα αυτοκίνητα στο μέλλον θα έχουν μεγαλύτερη αξία από αυτή που έχουν τώρα, αλλά μάλλον αυτό δεν πρέπει να μας τρομάζει γιατί ναι μεν θα κοστίζουν περισσότερο προφανώς, αλλά δεν θα τα οδηγούμε. Μιλάμε για έναν άλλο κόσμο κατά πάσα πιθανότητα.

Elon Musk

Στον οποίο θα κυριαρχούν τα SDV, τα Software Defined Vehicles και αν εξακολουθείς να μην ξέρεις τι σημαίνει αυτό, αναφερόμαστε στα αυτοκίνητα που καθορίζονται από το λογισμικό. Είναι εν πολλοίς τα νέας τεχνολογίας αυτοκίνητα, συνήθως ηλεκτρικά και είναι ο κύριος τομέας στον οποίο μπορεί πλέον να διαφοροποιηθεί η μια εταιρεία από την άλλη. 

Διαβάστε Επίσης

Παρόλα αυτά το ζήτημα στο οποίο αναφέρθηκε ο Elon Musk δεν έχει να κάνει τόσο με το software γενικώς, αλλά με το software που χρησιμοποιείται για την αυτόνομη λειτουργία των αυτοκινήτων. 

Ο Αμερικανός τόνισε χαρακτηριστικά πως το αυτόνομο αυτοκίνητο δεν θα είναι απλώς καλύτερο και ασφαλέστερο από εκείνο που θα οδηγεί ένας άνθρωπος, αλλά θα είναι δέκα φορές καλύτερο. "Βασικά δεν θα υπάρχει καμία σύγκριση, σας το λέω ειλικρινά", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Musk. 

Και συμπλήρωσε σχετικά με την αξία των αυτοκινήτων πως "Η δυνατότητα να γίνουν τα αυτοκίνητα αυτόνομα με ένα update και να υπάρξουν ξαφνικά εκατομμύρια αυτόνομα αυτοκίνητα στον κόσμο, θα είναι η μεγαλύτερη αύξηση αξίας προϊόντος στην ιστορία του κόσμου"

Το σκεπτικό πίσω από αυτό είναι, όπως εξήγησε ο Elon Musk, πως τα αυτοκίνητα θα αποκτήσουν έτσι μεγαλύτερη χρησιμότητα από εκείνη που έχουν τώρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία η χρήση ενός αυτοκινήτου σε εβδομαδιαία βάση είναι 10-12 ώρες, τώρα που οδηγούμε.

Ο Musk θεωρεί πως όταν θα είναι αυτόνομα η χρήση τους θα φτάσει τις 50 ώρες ανά εβδομάδα ή και περισσότερο, συνεπώς η αξία τους θα πενταπλασιαστεί κυριολεκτικά χάρη σε μια αναβάθμιση λογισμικού.1

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network