Πόσο χρόνο χρειάζεται το Polestar 5 για φόρτιση 10 με 80%

Οι ταχύτητες φόρτισης αλλάζουν και φαίνεται στο Polestar 5 παραγωγής. Όχι στο εργαστήριο, αλλά σε πραγματικές συνθήκες.

Polestar 5 charge test

Η Polestar κατάφερε να φορτίσει ένα από τα ταχύτερα ηλεκτρικά της μοντέλα πραγματικά γρήγορα. Σε συνεργασία με τον κατασκευαστή μπαταριών ταχείας φόρτισης StoreDot, έφτασε ένα πρωτότυπο του επερχόμενου μοντέλου της 5, από το 10-80% σε μόλις 10 λεπτά.

Διαβάστε Επίσης

Έτσι, στο χρόνο που χρειάζεσαι για να παραγγείλεις έναν καφέ ή κάποιο σνακ, το πλήρως λειτουργικό "πρωτότυπο επαλήθευσης" (σ.σ. προφανώς των ισχυρισμών της Polestar αναφορικά με τον χρόνο φόρτισης) ήταν λίγο πολύ και πάλι γεμάτο. Το κλειδί εδώ είναι η διάρκεια, καθώς το Polestar 5 ήταν σε θέση να φορτίζει με σταθερό ρυθμό 310kW, φτάνοντας στιγμιαία και τα 370kW προς την ολοκλήρωση της φόρτισης.

Polestar 5 charge test


Η Polestar δήλωσε ότι η μπαταρία χωρητικότητας 77 kWh, η οποία μπορεί να επεκταθεί στις 100 kWh, χρησιμοποιεί κυψέλες πυριτίου και μπορεί να προσθέσει 320 χιλιόμετρα αυτονομίας σε ένα μεσαίου μεγέθους ηλεκτρικό όχημα σε μόλις 10 λεπτά. Και το έκανε και στην πράξη.

Tεχνολογία "ακραία γρήγορης φόρτισης"

Προφανώς η πειραματική τεχνολογία "ακραία γρήγορης φόρτισης" δεν χρειάζεται ειδικά συστήματα ψύξης, επειδή είναι κατασκευασμένη με τρόπο που βελτιώνει τις "μηχανικές ιδιότητες και την ικανότητα ψύξης", διατηρώντας (ή μειώνοντας) το συνολικό βάρος.

Polestar 5 charge test


χρόνος είναι μια από τις μεγαλύτερες πολυτέλειες της ζωής και ως κατασκευαστής πολυτελών ηλεκτρικών αυτοκινήτων επιδόσεων, πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα για να αντιμετωπίσουμε ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην απόκτηση ηλεκτρικού, το άγχος φόρτισης", δήλωσε ο επικεφαλής της Polestar, Thomas Ingenlath.

Διαβάστε Επίσης

"Με αυτή τη νέα τεχνολογία, στις μεγαλύτερες διαδρομές, όταν οι οδηγοί σταματούν, θα μπορούν να ξοδεύουν λιγότερο χρόνο στη φόρτιση και να επιστρέφουν στο δρόμο πιο γρήγορα από ό,τι πριν. Ουσιαστικά, η διάρκεια της στάσης θα είναι παρόμοια με αυτήν ενός μοντέλου με θερμικό κινητήρα".

Polestar 5 charge test


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της StoreDot, Dr Doron Myersdorf, πρόσθεσε: "Πρόκειται για επανάσταση στην ιδιοκτησία ενός EV, εξαλείφοντας μια για πάντα το εμπόδιο της αυτονομίας και του άγχους φόρτισης, καθώς οι οδηγοί θα μπορούν να ταξιδεύουν για μεγάλες αποστάσεις με την ίδια ελευθερία και άνεση, όπως με τα παραδοσιακά οχήματα που κινούνται με ορυκτά καύσιμα".

Φυσικά, η κορυφαία έκδοση του Polestar 5 είναι σημαντικά πιο ισχυρή από ένα "παραδοσιακό όχημα που κινείται με ορυκτά καύσιμα", καθώς διαθέτει AWD, δύο κινητήρες συνολικής ισχύος 875 ίππων και 900 Nm ροπής, σε ένα πλαίσιο από αλουμίνιο που είναι πιο άκαμπτο από εκείνο ενός supercar. Και που κατά τη διάρκεια φόρτισής του, καλό θα είναι να επισπεύσεις την παραγγελία σου.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network