SDV: Audi, BMW, VW, Continental κάνουν συμφωνίες για την μετάβαση

Το γράφουμε όλο και πιο συχνά ότι όποιος δεν ασχοληθεί με τα SDV θα έχει πρόβλημα. Και οι εταιρείες δεν θέλουν να κάνουν την μετάβαση από αγάπη στην τεχνολογία. Διαβάστε και δείτε πόσο χρήμα θα φέρει στις φίρμες.

Audi Q6 e-tron

Οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες σχεδιάζουν μια σειρά νέων συνεργασιών για να ενισχύσουν τη θέση τους εν μέσω των αλλαγών που επιφέρει η μετάβαση της βιομηχανίας προς τα οχήματα που καθορίζονται από το λογισμικό (SDV), καθώς προσπαθούν να ξεπεράσουν τα κενά τεχνογνωσίας.

Οι συμπράξεις είναι έτοιμες να επιτρέψουν στους φορείς του κλάδου να επωφεληθούν από τα πρόσθετα έσοδα ύψους 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που δυνητικά θα μπορούσαν να προκύψουν από τις ψηφιακές υπηρεσίες έως το 2030.

Διαβάστε Επίσης

Μέχρι το 2040, το ποσό αυτό θα αυξηθεί σε 3,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, αντιπροσωπεύοντας το 40% των συνολικών εσόδων της αυτοκινητοβιομηχανίας, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας συμβούλων Accenture.

Συνεργασία με τις Big Tech

Χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα ονόματα, ο CEO του ομίλου Volkswagen Oliver Blume διαβεβαίωσε ότι η εταιρεία προτιμά συνεργάτες "μεγάλης τεχνολογίας".

"Ξέρουμε με ποιον θα θέλαμε να συνεργαστούμε", δήλωσε ο Blume κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τα αποτελέσματα του VW Group τον Μάρτιο. "Δεν θα έχουμε μόνο ένα όχημα που καθορίζεται από το λογισμικό, αλλά μάλλον ένα όχημα που καθορίζεται από την τεχνητή νοημοσύνη. Η δομή έχει ήδη δημιουργηθεί για τον συγκεκριμένο σκοπό".

Ο διευθύνων σύμβουλος της Audi, Gernot Döllner, αποκάλυψε στην Automobilwoche ότι η αυτοκινητοβιομηχανία του και η αδελφή μάρκα VW συνεργάζονται με τη μονάδα λογισμικού της εταιρείας, Cariad, για τα SDV.

Διαβάστε Επίσης

"Η φίρμα Volkswagen και η Audi αναπτύσσουν η καθεμία ένα όχημα που θα βρίσκεται σε παρόμοια κατηγορία για να μεγιστοποιήσουν τις συνέργειες", δήλωσε ο Döllner. "Είναι εύκολο να συνοψίσουμε τι σχεδιάζουμε να κάνουμε εκεί: τρεις εταίροι, δύο οχήματα, μία ομάδα και μία στοίβα λογισμικού κάτω από μία στέγη. Αυτή είναι η ιδέα".

Η VW και η Audi στοχεύουν να κυκλοφορήσουν τα πρώτα οχήματα που έχουν οριστεί από το λογισμικό στους δρόμους μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Η BMW συνεργάζεται με την Tata

Εν τω μεταξύ, η BMW σκοπεύει να δημιουργήσει μια κοινοπραξία με την ινδική Tata Technologies για να επεκτείνει τις δυνατότητες κωδικοποίησης λογισμικού για τα οχήματα της BMW.

Η κοινοπραξία 50-50 θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της Tata Technologies στον τομέα της ψηφιακής μηχανικής και θα προσφέρει στα ταλέντα του λογισμικού που εδρεύουν στην Ινδία την ευκαιρία "να διαμορφώσουν κορυφαίες, premium εμπειρίες αυτοκίνησης σε μελλοντικούς τομείς όπως η εξαιρετικά αυτοματοποιημένη οδήγηση και η τεχνητή νοημοσύνη", δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος λογισμικού και αρχιτεκτονικής E/E της BMW, Christoph Grote.

Διαβάστε Επίσης

Όσον αφορά το λογισμικό αυτοκινήτων, η κοινοπραξία BMW-Tata θα δώσει έμφαση στην αυτόνομη οδήγηση, την ενημέρωση και την ψυχαγωγία και τις ψηφιακές υπηρεσίες. Όσον αφορά την επιχειρηματική πληροφορική, η έμφαση θα δοθεί στην ψηφιοποίηση και την αυτοματοποίηση της ανάπτυξης προϊόντων, της παραγωγής και των πωλήσεων.

Ο Gilles Mabire, CTO της Continental, δήλωσε στο Automotive News Europe ότι οι συνεργασίες είναι απαραίτητες για την κάλυψη του τεράστιου εύρους των τεχνολογικών απαιτήσεων.

"Πρέπει να μεταφέρουμε απρόσκοπτα τις πληροφορίες από το αυτοκίνητο στο cloud, να αναπτύξουμε νέες λειτουργίες και αρχιτεκτονική σε ένα εντελώς εικονικό περιβάλλον, να αναπτύξουμε το κατάλληλο λογισμικό και στη συνέχεια να το εφαρμόσουμε στο αυτοκίνητο σε μεταγενέστερο στάδιο, προτού το εξορθολογήσουμε αυτό και μειώσουμε το χρόνο για την αγορά", δήλωσε. "Θα ήταν αδύνατο να το κάνουμε αυτό μόνοι μας".

Για τις τεχνολογικές απαιτήσεις της, η Continental στρέφεται σε νέους συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένης της Amazon Web Service για υποδομές και υπηρεσίες πληροφορικής για την ανάπτυξη στο cloud. Συνεργάζεται με την Google για το infotainment και τη Synopsys για ένα μοντέλο system on chip (SoC) που υλοποιείται σε εικονικό περιβάλλον.

Οι εμπειρογνώμονες του κλάδου ενθαρρύνουν τους κατασκευαστές αυτοκινήτων και τους προμηθευτές να ενισχύσουν τους δεσμούς συνεργασίας τους για να ξεπεράσουν αυτή την έντονη περίοδο μετασχηματισμού του κλάδου, να αναπτύξουν νέα πρότυπα συνεργασίας και να δημιουργήσουν νέες αλυσίδες αξίας, δήλωσε ο εμπειρογνώμονας SDV της Deloitte Elmar Pritsch.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network