Ηλεκτρικά αυτοκίνητα εναντίον θερμικών: Γίνεται μάχη σε δύο σημαντικές κατηγορίες

Αν και μάλλον ξέρουμε ποια θα επικρατήσουν μακροπρόθεσμα, αυτήν την στιγμή γίνεται μια μεγάλη μάχη σε επίπεδο πωλήσεων, κυρίως σε δύο πολύ σημαντικές κατηγορίες

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα εναντίον βενζίνης και diesel

Μπορεί η Βρετανία να πήρε πίσω την απαγόρευση των θερμικών από το 2030 αλλά αυτήν την στιγμή στην Ευρώπη το πρώτο αυτοκίνητο σε πωλήσεις είναι ηλεκτρικό.

Παράλληλα παρατηρούμε μια μεγάλη μάχη σε επίπεδο πωλήσεων μεταξύ των ηλεκτρικών και των αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης και diesel (εσωτερικής καύσης), σε δύο κατηγορίες που κρίνονται πολύ σημαντικές για την ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου. 

Tesla Model 3 εναντίον BMW σειράς 3

Το Tesla Model 3 προηγείται της BMW 3 Series με 1.904 πωλήσεις για τον τίτλο του 2023 ως το πιο δημοφιλές μεσαίο premium αυτοκίνητο.

Διαβάστε Επίσης

Η Tesla έχει περάσει μπροστά από την BMW στην κατηγορία-κλειδί αυξάνοντας τις πωλήσεις του Model 3 κατά 30% σε 54.584 μέσα σε οκτώ μήνες, με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία της εταιρείας έρευνας αγοράς Dataforce. Ενώ το Model 3 βρίσκεται σε άνοδο, οι πωλήσεις της Σειράς 3 μειώθηκαν κατά 3,3% κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Ενδοοικογενειακή μάχη VW ID.4 εναντίον Skoda Kodiaq

Η άλλη μάχηγ αφορά τα αδελφά μοντέλα του ομίλου Volkswagen για την ηγεσία στην κατηγορία των μεσαίων SUV (C-SUV).

Μέχρι τον Αύγουστο, το αμιγώς ηλεκτρικό Volkswagen ID.4 είχε προβάδισμα 3.073 μονάδων έναντι του Skoda Kodiaq.

Volkswagen ID.4 GTX Δοκιμή
Volkswagen ID.4 GTX

Η VW έχει το προβάδισμα χάρη στην αύξηση των πωλήσεων κατά 83%. Το Kodiaq έχει επίσης μια καλή χρονιά, με τις πωλήσεις να έχουν αυξηθεί κατά 23% μετά από οκτώ μήνες.

Συνεχίζεται η άνοδος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Τα μεγάλα κέρδη του Tesla Model Y (+198%), του ID.4 και του ID.3 (+89%) και η συνεχιζόμενη ισχυρή ζήτηση για το MG4 (το οποίο μόλις ήρθε στην Ελλάδα) αύξησαν τις συνολικές ευρωπαϊκές πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων κατά 51% σε 1.195.466 μέχρι τον Αύγουστο.

Διαβάστε Επίσης

Πρόκειται για αύξηση 405.335 πωλήσεων σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Οι συνδυασμένες πωλήσεις του Model Y και του Tesla Model 3 αντιστοιχούσαν στο 17,4% του συνόλου των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία μετά από οκτώ μήνες. Αυτό είναι ελαφρώς μειωμένο από το 17,6% μετά από επτά μήνες.

Εντυπωσιακές πωλήσεις το MG4

Το MG4 έχει προσθέσει 41.196 πωλήσεις στο σύνολο των BEV μέχρι στιγμής φέτος. Το μοντέλο από την κινεζική μάρκα SAIC ήταν το νούμερο 5 σε πωλήσεις BEV στην Ευρώπη μέχρι τον Αύγουστο, ανεβαίνοντας από την έκτη θέση μετά από επτά μήνες. Το MG4 ήταν Νο. 8 τον Μάρτιο, ανέβηκε στην έβδομη θέση τον Απρίλιο και ανέβηκε στην έκτη θέση τον Μάιο.

Το πλήρως ηλεκτρικό compact ξεπέρασε το νέο Fiat 500 και τώρα προηγείται του μικρότερου πλήρως ηλεκτρικού αντιπάλου του κατά 648 πωλήσεις.

Με πληροφορίες από Automotive News Europe

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network