Στην Ελλάδα το Volvo EX30-τιμές και εκδόσεις του μικρού SUV

Άνοιξε η λίστα παραγγελιών για το μικρό ηλεκτρικό SUV της Volvo, το EX30, το οποίο παρουσιάστηκε και επίσημα στην Ελλάδα. Φθάνει τους 428 ίππους με τετρακίνηση

Volvo EX30

Το Volvo EX30 είναι ένα μικρό ηλεκτρικό SUV που έχει κατασκευαστεί στη βάση της βιωσιμότητας με ανακυκλώσιμα υλικά και πάνω στα χαρακτηριστικά ασφάλειας που φέρει κάθε μοντέλο της Volvo.

H γκάμα του EX30 στοιχειοθετείται πάνω σε δύο εκδόσεις με μονό ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 272 ίππων με την μετάδοση κίνησης να αφορά τους πίσω τροχούς και μια έκδοση με δύο ηλεκτροκινητήρες, τετρακίνηση και απόδοση 428 ίππων.

Volvo EX30 SUV Ηλεκτρικό

Η βασική έκδοση χρησιμοποιεί μια μπαταρία τεχνολογίας LFP (φωσφορικού σιδήρου λιθίου) δυναμικότητας 51 kWh. Η αυτονομία προσδιορίζεται στα 344 χλμ./φόρτιση.

Διαβάστε Επίσης

Οι υπόλοιπες εκδόσεις φέρουν μπαταρία εκτεταμένης εμβέλειας με τεχνολογία NMC (λιθίου με νικέλιο, μαγγάνιο και κοβάλτιο) συνολικής χωρητικότητας 69 kWh. Με τη μεγάλη μπαταρία η έκδοση με μονό ηλεκτροκινητήρα προσφέρει αυτονομία της τάξεως των 480 χλμ. με μία φόρτιση σύμφωνα με τις εργοστασιακές μετρήσεις.

Volvo EX30

Η έκδοση επιδόσεων είναι εκείνη με τους δύο ηλεκτροκινητήρες όπου τα 0-100 έρχονται σε 3,6 δευτερόλεπτα που στα ενδότερα της εταιρείας μεταφράζεται ως το πιο γρήγορα επιταχυνόμενο Volvo που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα. Εδώ η αυτονομία βρίσκεται στα 460 χλμ. ανά φόρτιση.

Η εταιρεία έχει ανακοινώσει και την παραγωγή μιας έκδοσης Cross Country για το 2024 με πιο off road χαρακτηριστικά εμφάνισης.

Volvo EX30 Cross Country
Η έκδοση Cross Country θα κυκλοφορήσει το 2024

Το νέο Volvo EX30 είναι διαθέσιμο για online παραγγελίες με αρχική τιμή στα 29.572 ευρώ με την κρατική επιδότηση του προγράμματος "Κινούμαι Ηλεκτρικά II". Πρόκειται για την έκδοση εξοπλισμού Core με την μικρή μπαταρία. Υπάρχει και μια πιο πλούσια έκδοση Plus με τιμή στα 32.610 ευρώ.

Για τις εκδόσεις με την μεγαλύτερη μπαταρία αλλά με τον μονό κινητήρα οι τιμές ξεκινούν από τα 34.966 ευρώ και φθάνει στα 41.848 ευρώ στην κορυφαία έκδοση εξοπλισμού Ultra.

Τέλος η τετρακίνητη έκδοση με τους 428 ίππους η βάση βρίσκεται στα 41.352 ευρώ με τον εξοπλισμό να ξεκινά από τη μεσαία έκδοση Plus. Για το πλήρες πακέτο εξοπλισμού Ultra, η τιμή προσδιορίζεται στα 44.576 ευρώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network