Έρχεται στην Ευρώπη ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Hyundai με τιμή κάτω από 20.000 ευρώ

Τα ηλεκτρικά με τιμή κάτω από 20.00 ευρώ είναι αυτό που θέλουν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες και η Hyundai ετοιμάζει για την Ευρώπη μίνι αυτοκίνητο με τη σωστή τιμή.

Hyundai Casper
Hyundai Casper
Hyundai Casper
Hyundai Casper
Hyundai Casper
Hyundai Casper
Hyundai Casper
Hyundai Casper
Hyundai Casper
Hyundai Casper
Hyundai Casper

Η Hyundai θα λανσάρει φέτος στην Ευρώπη μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση του μίνι crossover Casper, η οποία θα μπορούσε να πωλείται σε τιμή μικρότερη των 20.000 ευρώ.

Το Casper θα ενταχθεί σε ένα κύμα μικρών και μίνι ηλεκτρικών αυτοκινήτων ειδικά Ευρώπη, όπως το Dacia Spring και τα πολυαναμενόμενα ηλεκτρικά Twingo της Renault και Citroen e-C3

Hyundai Casper

Το συγκεκριμένο ηλεκτρικό έχει μεγάλο σημασία για την Hyundai καθώς δεν θέλει να ανταγωνιστεί μόνο ευρωπαϊκές φίρμες αλλά και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα χαμηλού κόστους που λανσάρουν στην Ευρώπη κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η MG της SAIC και η BYD.

Hyundai Casper

Άτομο που γνωρίζει τα σχέδια της Hyundai δήλωσε στο Automotive News Europe ότι το αυτοκίνητο αναμένεται να παρουσιαστεί στην Ευρώπη το τρίτο τρίμηνο, με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν μέχρι το τέλος του έτους. Ένα δημοσίευμα της νοτιοκορεατικής εφημερίδας Chosun Daily ανέφερε ότι η παραγωγή του αμιγώς ηλεκτρικού Casper θα ξεκινήσει τον Ιούλιο.

Υπάρχει ήδη το θερμικό Casper

Το Casper πωλείται στη Νότια Κορέα με τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,0 λίτρου, μια έκδοση που δεν θα πωλείται στην Ευρώπη. Βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το μίνι αυτοκίνητο i10 που κατασκευάζεται στην Τουρκία και πωλείται στην Ευρώπη. 

Hyundai Casper

Το πλήρως ηλεκτρικό Casper θα εξάγεται από το εργοστάσιο Gwangju στη Νότια Κορέα, όπου θα παράγεται παράλληλα με τη βενζινοκίνητη έκδοση.

Διαβάστε Επίσης

Το Casper που πωλείται στη Νότια Κορέα έχει μήκος 3.595 mm, πλάτος 1.595 mm και ύψος 1.575 mm. Οι διαστάσεις του έχουν οριστεί έτσι ώστε να συμμορφώνεται με τους κανονισμούς για τα "ελαφρά αυτοκίνητα", τα οποία απολαμβάνουν φορολογικά πλεονεκτήματα.

Θα μεγαλώσει σε διαστάσεις για την ευρωπαϊκή αγορά

Οι κατασκοπευτικές λήψεις ενός καμουφλαρισμένου Casper σε δοκιμαστικές διαδρομές στη Σουηδία δείχνουν ένα αυτοκίνητο που είναι 200-250 mm μακρύτερο από την κορεατική έκδοση, για να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες των Ευρωπαίων πελατών.

Hyundai Casper

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Chosun Daily, το ηλεκτρικό Casper EV θα διαθέτει μια λιγότερο δαπανηρή μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) με εμβέλεια 200 έως 300 χιλιόμετρα.

Το πιο φθηνό ηλεκτρικό της Hyundai στην Ευρώπη είναι το SUV Kona, το οποίο ξεκινά από 46.990 ευρώ στην Ελλάδα -τιμή χωρίς την επιδότηση.

Πάντως εκπρόσωπος της Hyundai Europe δήλωσε ότι η εταιρεία δεν θα σχολιάσει μελλοντικά σχέδια. Ο Lionel Keogh, επικεφαλής της Hyundai France, δήλωσε σε γαλλικό περιοδικό ότι το ηλεκτρικό Casper θα έχει τιμή γύρω στα 20.000 ευρώ και θα ανταγωνίζεται τα Dacia Spring και Citroen e-C3. 

Hyundai Casper

Ο επικεφαλής μάρκετινγκ της Hyundai Motor Europe, Andreas-Christoph Hofmann, δήλωσε στο Automotive News Europe το 2022 ότι "Όλοι στον κλάδο γνωρίζουν ότι ο στόχος αυτού του είδους οχήματος είναι τα 20.000 ευρώ".

Ο επικεφαλής της Hyundai Europe, Michael Cole, δήλωσε πέρυσι στο Automotive News Europe ότι η Hyundai θα προσπαθήσει να διατηρήσει την πελατειακή της βάση τόσο στις κατηγορίες των μίνι αυτοκινήτων όσο και των μικρών αυτοκινήτων -όπου πουλάει τα hatchback i10 και i20- με ένα όχημα που θα καλύπτει και τις δύο κατηγορίες, σαν μια συγχώνευση των κατηγοριών Α και Β. "Νομίζω ότι αυτό θα λειτουργούσε για τα ηλεκτρικά", πρόσθεσε. Η Hyundai πούλησε 68.653 i20 και 63.019 i10 στην Ευρώπη το 2023, σύμφωνα με στοιχεία της Dataforce.

Με πληροφορίες από Automotive News Europe

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network