Video: Ο βασιλιάς του drift οδηγεί το Ioniq 5 N στην πίστα και κάνει διάγνωση

Ο Ιάπωνας οδηγός αγώνων Keiichi Tsuchiya, ντριφτάρει με το Hyundai Ioniq 5 N σε μια ξεκάθαρη απόδειξη πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να είναι διασκεδαστικά.

Hyundai Ioniq 5 N Keiichi Tsuchiya

Κάποιοι αναφέρονται σε αυτό ως το καλύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά. Σε όποια αγορα υπάρχει τουλάχιστον. Ο λόγος για το Hyundai Ioniq 5 N και ανεξάρτητα από το αν είναι όντως το καλύτερο ηλεκτρικό ή όχι, είναι σίγουρα από τα πιο hot μοντέλα που έχουν παρουσιαστεί το τελευταίο διάστημα.

Διαβάστε Επίσης

Ο βασικός λόγος γι' αυτό, είναι πως συνδυάζει την ισορροπία, τις επιδόσεις και τη διασκέδαση με τρόπο που κανένα άλλο ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν μπορεί να κάνει αυτή τη στιγμή, ενώ χάρη στα paddles που βρίσκονται στο τιμόνι, ο οδηγός μπορεί να κάνει προσομοίωση αλλαγών ταχυτήτων που παραπέμπουν σε μοντέλο με θερμικό κινητήρα.

Ατελείωτα drifts

Κι αν θεωρείς πως όλα αυτά είναι υπερβολές, μάθε πως παρόμοια άποψη έχει και ο ιάπωνας επαγγελματίας οδηγός αγώνων, Keiichi Tsuchiya, δηλαδή ο βασιλιάς του drift. Ο Tsuchiya λοιπόν, βρέθηκε στο Sydney Motorsport Park στην Αυστραλία για να κάνει δοκιμές με το Ioniq 5 N και ο επαγγελματίας φωτογράφος Larry Chen προσκλήθηκε για να τις καταγράψει.

Οι εντυπώσεις του Tsuchiya από το κορεατικό EV ήταν κάτι παραπάνω από θετικές. Ακόμη και χωρίς συμπλέκτη ή υδραυλικό χειρόφρενο, βρίσκει πως οι πλαγιολισθήσεις στο Ioniq 5 N είναι απλή υπόθεση χάρη στο drift mode. Αναφέρει επίσης στην κάμερα του Chen, ότι το αυξημένο βάρος του αυτοκινήτου διευκολύνει τη μετατόπιση του αμαξώματος και την πλαγιολίσθηση.


Όλα τα παραπάνω έχουν καταγραφεί στο video που μπορείς να παρακολουθήσεις, όπου τα λάστιχα του Ioniq 5 N λιώνουν από τα αλλεπάλληλα drifts. Κι αν ένα αυτοκίνητο έχει την έγκριση του Tsuchiya, το βέβαιο είναι πως προσφέρει διασκέδαση στον οδηγό του. Αυτή ακριβώς επιχείρησε να βιώσει και ο ίδιος ο Chen, που βρέθηκε για λίγο στη θέση οδήγησης του Ioniq 5 N, όμως στην περίπτωσή του τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε.

Στην έξοδο μιας παρατεταμένης στροφής ο Chen χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου, το οποίο βγαίνει από την πίστα και σταματάει χτυπώντας ελαφριά σε μια μπαριέρα. Το Ioniq 5 N τη γλίτωσε με μερικές γρατζουνιές στον προφυλακτήρα, όμως η περηφάνια του Chen είναι βέβαιο πως δεν βγήκε αλώβητη.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network