Ηλεκτρικό αυτοκίνητο VW των 20.000 ευρώ: Τι αποκάλυψε ο επικεφαλής εξέλιξης

Οι πληροφορίες θέλουν το νέο μοντέλο να είναι μικρότερο από το ID. 2all και να παρουσιάζεται κάποια στιγμή μέχρι το 2027. Τι αποκάλυψε ο επικεφαλής εξέλιξης.

To νέο ηλεκτρικό Volkswagen ID. 2all

Η πρόκληση για τους κατασκευαστές τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο ακούει στο όνομα προσιτό ηλεκτρικό και τουλάχιστον στην περίπτωση της VW, το πρώτο βήμα έγινε με το ID. 2all concept. Στα χαρτιά, γιατί το μοντέλο παραγωγής δεν αναμένεται πριν το 2025 και στόχος είναι η τιμή του να μην υπερβαίνει τις 25.000 ευρώ.

Όλα αυτά βέβαια, δεν σημαίνουν πως η VW κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια. Αντιθέτως, θεώρησε καλή ιδέα να ξεκινήσει τη σχεδίαση ενός ακόμη πιο προσιτού ηλεκτρικού μοντέλου, που θα τοποθετηθεί κάτω από το ID. 2all.

Διαβάστε Επίσης

Η είδηση κυκλοφόρησε στον ειδικό τύπο της Μ. Βρετανίας και κάνει λόγο για ένα μοντέλο που θα αποτελεί το entry level ηλεκτρικό της VW, είναι πιθανό να ονομάζεται ID.1 και η τιμή του θα βρίσκεται στα επίπεδα των 20.000 ευρώ.

Χρονικά, η έλευση του μοντέλου αυτού προσδιορίζεται λίγο πριν το 2027 και αποτελεί όπως και το ID.2 ένα απαραίτητο βήμα προς την κατεύθυνση της διεύρυνσης του αγοραστικού κοινού των EV.

To νέο ηλεκτρικό Volkswagen ID. 2all

Αν και εφόσον έρθει στην αγορά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, το νέο μικρό VW θα βρεθεί απέναντι σε μοντέλα όπως η νέα γενιά του Renault Twingo, το οποίο επίσης θα κοστίζει περίπου 20.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί, πως για την VW δεν είναι καινούργια η ιδέα ενός μικρού ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Η πρώτη της απόπειρα έγινε με το e-Up! Και σύμφωνα με τον επικεφαλής τεχνικής εξέλιξης της εταιρείας, Kai Grunitz, το ID.1 (η ονομασία δεν έχει επιβεβαιωθεί) θα αντλήσει έμπνευση από τον προκάτοχό του.

Χωρίς πολλή τεχνολογία και σχεδιαστικές ακρότητες

"Το νέο μοντέλο θα είναι κοντά στο Up όσον αφορά τη χρήση αυτού του αυτοκινήτου", δήλωσε ο Grunitz. "Δεν υπάρχουν πολλές δυνατότητες απόκλισης για τον σχεδιασμό ενός μικρού οχήματος για πόλεις όσον αφορά την εμφάνισή του. Θα είναι ένα αυτοκίνητο που θα ταιριάζει στο DNA της σχεδίασης και λειτουργικότητας της μάρκας Volkswagen, αλλά σε χαμηλότερη τιμή", ανέφερε.

Μάλιστα ο Grunitz προετοιμάζει τους πελάτες της συγκεκριμένης κατηγορίας αναφορικά με το επίπεδο εξοπλισμού ενός τέτοιου μοντέλου. "Αυτό που χρειάζεται, είναι ένα αυτοκίνητο που να ανταποκρίνεται πραγματικά στις απαιτήσεις των πελατών σε αυτή την κατηγορία τιμής. Ο κόσμος δεν χρειάζεται τεχνολογία υψηλών προδιαγραφών μέσα σε αυτά τα αυτοκίνητα", κατέληξε.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network