Το Honda Prelude επιστρέφει ως ηλεκτρικό

Η Honda επαναφέρει στο προσκήνιο το όνομα που είχαμε να ακούσουμε από το 2001, με τη μορφή ενός πρωτότυπου ηλεκτρικού coupe που ίσως έρθει στην παραγωγή το 2026

Honda Prelude Concept

Τι σου θυμίζει το όνομα Prelude; Αν ήταν ερώτηση σε κουίζ, είναι βέβαιο πως αρκετοί θα δυσκολεύονταν να απαντήσουν. Η σωστή απάντηση ωστόσο, είναι ένα μοντέλο της Honda με σπορ χαρακτηριστικά και κίνηση μπροστά, που αποσύρθηκε από την αγορά πριν από αρκετά χρόνια και συγκεκριμένα το 2001. Το Honda Prelude λοιπόν επιστρέφει, έστω και υπό μορφή ενός ηλεκτρικού concept.

Θα έλεγε κανείς πως αυτή ήταν η έκπληξη που επιφύλασσε η Honda στο κοινό της Japan Mobility Show. To νέο Prelude. Υπό την έννοια πως, αν και ουσιαστικά αποτελεί πρωτότυπο, θεωρείται κάτι παραπάνω από πιθανό να αποτελεί προάγγελο ενός ηλεκτρικού σπορ αυτοκινήτου που θα παρουσιαστεί στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

"Εισαγωγή" στο μέλλον

Honda Prelude Concept

Η λέξη prelude έχει την έννοια μιας "εισαγωγικής παράστασης", όπως σπεύδει να δηλώσει ο πρόεδρος της Honda, Toshihiro Mibe. "Αυτό το μοντέλο θα γίνει το πρελούδιο για τα μελλοντικά μας μοντέλα, που θα κληρονομήσουν τη "χαρά της οδήγησης" στο ηλεκτροκίνητο μέλλον", αναφέρει ο Mibe.

Διαβάστε Επίσης

Έχοντας περίπου το μέγεθος ενός Alpine A110, ή αν προτιμάς ενός Toyota GR86, το Prelude θα μπορούσε να είναι μια σημαντική προσθήκη στο χώρο των σπορ αυτοκινήτων συμπαγών διαστάσεων.

Προφανώς θα επιθυμούσαμε διακαώς κάτι ελαφρύ και πισωκίνητο, αλλά δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα, που θέλει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι εκ φύσεως βαριά, και τη Honda να μην έχει ακόμη παρουσιάσει κάποιο πισωκίνητο μοντέλο μετά το S2000.

Τελικά η λέξη σπορ είναι στα πλάνα της Honda;

Είναι όμως και κάτι ακόμη. Το Prelude concept δείχνει μια εστίαση στα σπορ αυτοκίνητα, κάτι που όμως δεν δείχνει να αποτελεί προτεραιότητα στα μελλοντικά πλάνα της Honda.

Μην βιαστείς να επικαλεστείς το Type-R. Γιατί είναι άλλο πράγμα να παρουσιάζεις μια κορυφαία έκδοση ενός mainstream μοντέλου όπως το Civic, και άλλο να σχεδιάζεις σε λευκό χαρτί ένα καθαρόαιμο σπορ αυτοκίνητο.

Πάντως ο Mibe φροντίζει να διατηρήσει τη φλόγα αναμμένη, προτρέποντάς μας να "διατηρήσουμε τις προσδοκίες μας υψηλές γι' αυτό το μοντέλο". Όσο γι' αυτό, μπορεί να είναι σίγουρος.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network