Νέο ρεκόρ τιμής αναμένεται να πιάσει η Ferrari 250 GTO σε δημοπρασία

Ένα από τα πιο σπάνια και πιο επιθυμητά σπορ αυτοκίνητα όλων των εποχών, η Ferrari 250 GTO σε μία έκδοση περιορισμένης παραγωγής βγαίνει σε δημοπρασία

Ferrari 250 GTO
Ferrari 250 GTO
Ferrari 250 GTO
Ferrari 250 GTO
Ferrari 250 GTO
Ferrari 250 GTO
Ferrari 250 GTO
Ferrari 250 GTO
Ferrari 250 GTO

Δεν υπάρχει αμφιβολία, η Ferrari 250 GTO είναι ένα ιδιαίτερο αυτοκίνητο. Η συγκεκριμένη 250 GTO μάλιστα, είναι ακόμη πιο ιδιαίτερη. Κι αυτό, γιατί είναι η μόνη GTO Tipo 1962 που έχει αγωνιστεί για λογαριασμό της Scuderia Ferrari, του αγωνιστικού τμήματος της μάρκας.

Και μετά από 38 χρόνια στο ίδιο ιδιοκτησιακό καθεστώς, αναζητά νέο ιδιοκτήτη μέσω δημοπρασίας από τον συνήθη ύποπτο σε αυτές τις περιπτώσεις οίκο, RM Sotheby's.

Διαβάστε Επίσης

Ο διάσημος οίκος δημοπρασιών, έχει υπεισέλθει σε πολλές λεπτομέρειες σχετικά με την κληρονομιά και την προέλευση του συγκεκριμένου μοντέλου, σε μία προσπάθεια να το κάνει να φανεί ακόμη πιο ελκυστικό απ' ότι είναι. Ασχέτως αν για την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, η τιμή του θα αποτελεί ένα άπιαστο όνειρο.

Ferrari 250 GTO

Απ' ότι πληροφορούμαστε λοιπόν, το αυτοκίνητο με αριθμό εννέα (από τα συνολικά 36) με "αριθμό πλαισίου 3765 είναι το μοναδικό δείγμα Works GTO που ήταν αρχικά εξοπλισμένο με κινητήρα 4.0 λίτρων". Στο εγχειρίδιο χρήσης περιγράφεται λεπτομερώς η αρχιτεκτονική τύπου Colombo του 3.0 λίτρων κινητήρα V12 με κοντό μπλοκ, ο οποίος όπως είπαμε είχε αυξημένο κυβισμό εδώ, με τη μετατροπή να περιλαμβάνει ακόμη σύστημα λίπανσης ξηρού τύπου και ειδικά καρμπυρατέρ και εκκεντροφόρους.

Με χιλιάδες αγωνιστικά χιλιόμετρα

Ferrari 250 GTO

Ολοκλήρωσε το αγωνιστικό του ντεμπούτο στα 1.000 χιλιόμετρα του Nurburgring τερματίζοντας στη δεύτερη θέση. Η Scuderia Ferrari ήλπιζε να γευτεί την επιτυχία με την καρό σημαία στο Le Mans, αλλά δυστυχώς αυτό δεν έγινε ποτέ, καθώς η GTO αναγκάστηκε να εγκαταλείψει νωρίς λόγω υπερθέρμανσης.

Το αυτοκίνητο αγοράστηκε στη συνέχεια από έναν ιδιώτη οδηγό αγώνων, τροποποιήθηκε και κάποια στιγμή οδηγήθηκε δοκιμαστικά από τον ίδιο τον John Surtees, τον διάσημο βρετανό οδηγό αγώνων.

Οι επόμενοι ιδιοκτήτες του, αγωνίστηκαν με αυτό σε διάφορους αγώνες στην Ιταλία, μέχρι τη στιγμή που πέρασε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού το 1967. Στις ΗΠΑ, θα συνέχιζε να προβάλλεται για την ταχύτητα και το στυλ της. Όπως είναι φυσικό, η GTO έχει κερδίσει πολλά βραβεία και έχει κερδίσει την προβολή της στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Πωλείται μετά από 38 χρόνια

Ferrari 250 GTO

Πλέον, αναζητά νέο ιδιοκτήτη για πρώτη φορά μετά από 38 χρόνια, ενώ εξακολουθεί να διατηρείται σε άριστη κατάσταση. Η RM Sotheby's δεν έχει προχωρήσει σε κάποια εκτίμηση για το ύψος που μπορεί να φτάσει η τιμή της, αλλά με βάση τα όσα γνωρίζουμε από ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, η 250 GTO έχει ξεπεράσει ακόμη και τα 40 εκατομμύρια ευρώ. Φήμες λένε πως ίσως βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο ρεκόρ.

Άλλωστε είναι χαρακτηριστική η σχετική ανακοίνωση του RM Sotheby's: "Θα πρέπει να απολαύσετε την εξαιρετική ευκαιρία που σας δίνεται να αποκτήσετε το Ιερό Δισκοπότηρο του πάνθεον των σπορ αυτοκινήτων”. Μάλιστα. Μπορεί η κλήρωση του Πρωτοχρονιάτικου Λαχείου να αργεί ακόμη, όμως ακόμη κι αυτό μάλλον θα αποδεικνύονταν λίγο.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network