Tο Honda Civic Type R (ξανά)έκανε ρεκόρ στο Nurburgring

To νέο Honda Civic Type R βαδίζει υπερήφανα στα χνάρια των επιτυχημένων προγόνων του, καθώς όπως και ο προκάτοχός του σημείωσε νέο ρεκόρ γύρου στο Nurburgring

Honda Civic Type R Nurburgring Record

Χωρίς να προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη η Honda ανακοίνωσε πως το Honda Civic Type R κατέκτησε το ρεκόρ του ταχύτερου αυτοκινήτου με κίνηση στους εμπρός τροχούς στο Nurburgring. Η επίδοση που κατέγραψε το αγαπημένο hot hatch ήταν 7:44.881 και δεν προκαλεί έκπληξη διότι είναι το ισχυρότερο Type R που κατασκεύασε ποτέ η Honda. 

Honda Civic Type R Nurburgring Record

Επίσης δεν προκαλεί έκπληξη διότι είναι ένα αυτοκίνητο με pedigree γεμάτο από ρεκόρ στο Nurburgring και ήταν λογικό πως οι τεχνικοί της Honda θα έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους, ώστε να ξεπεράσουν την επίδοση του προηγούμενου μοντέλου. Βεβαίως το 7:44.881, δεν πλησιάζει καν το 7:40.100 του Renault Megane RS Trophy R, αλλά μην βιάζεσαι γιατί η Honda έχει δώσει και τις απαραίτητες διευκρινίσεις.

Διαβάστε Επίσης

Η σημαντικότερη παράμετρος πάντως, που διαφοροποιεί τις δύο καταστάσεις είναι πως το Megane RS είναι επί της ουσίας ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, ενώ το Honda Civic Type R είναι ένα πολιτικό αυτοκίνητο με μοναδική ιδιαίτερη, προσθήκη τα ελαστικά της Michelin Pilot Sport 4 S τα οποία μάλιστα είναι και στάνταρ εξοπλισμός στο αυτοκίνητο. 

Honda Civic Type R Nurburgring Record

Αναγνωρισμένο και αποδεδειγμένο μέσω video

Η Honda προφανώς για να δώσει ακόμη μεγαλύτερη διάσταση στην επίδοση διευκρίνισε πως έκανε την δική της έρευνα πριν ανακοινώσει πως διαθέτει το ταχύτερο προσθιοκίνητο αυτοκίνητο στο Nordschleife, ενώ διευκρίνισε επίσης ότι το ρεκόρ αφορά τα 20.832 μ. της θρυλικής πίστας, όπως αυτά έχουν οριστεί από το 2019 "πλήρης γύρος".

Πριν από το 2019 οι μετρήσεις γίνονταν σε απόσταση 20.600 μ. και ακριβώς για αυτό είναι και σχεδόν ένα δευτερόλεπτο ταχύτερο το ρεκόρ του προηγούμενου Type R που είχε σημειωθεί το 2017. 

Honda Civic Type R Nurburgring Record

Στο video παρακάτω μπορείς να δεις ολόκληρο τον γύρο και θα είναι τα πιο 8 όμορφα ξοδεμένα λεπτά στο internet για σήμερα, γιατί τόσο ο οδηγός, όσο και το Civic αποδίδουν εξαιρετικά σε μια ημέρα που μοιάζει ιδανική και για την πίστα, αλλά και για τον δίλιτρο turbo κινητήρα. 

Διαβάστε ακόμα:
 - Αυτό είναι το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο στην Ευρώπη μέχρι τώρα
O Sebastien Loeb επιστρέφει με ηλεκτρική Lancia Delta
 - Fast and Furious: 2ο trailer του Fast X και ποιος περιμένει μέχρι τις 19 Μαΐου
 - Η Mercedes-AMG EQE περιλαμβάνει IWC ρολόι 7.000 ευρώ. Σε ψηφιακή απεικόνιση

Best of Network