Πώς θα κάνεις το παλιό σου αυτοκίνητο σαν καινούργιο μόνο με 50 ευρώ

Μην γκρινιάζεις που έχεις παλιό αυτοκίνητο. Και αυτό έχει ψυχή και εδώ και πολλά χρόνια ανταποκρίνεται σε ό,τι του ζητήσεις. Εκτός από κάτι που είναι πολύ απαραίτητο αλλά και αυτό λύνεται μόνο με 50 ευρώ!

Peugeot 306 1997-2002

Αν έχεις παλιό αυτοκίνητο να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνος. Και εμένα το προσωπικό μου αυτοκίνητο είναι ένα Peugeot 306 1,4 8βάλβιδο του 1999. Δηλαδή ένα παλιό αυτοκίνητο 25 ετών.

Γενικά δεν μπορώ να πω ότι έχω παράπονο. Ναι, πολύ συχνά λόγω δουλειάς κυκλοφορώ με αυτοκίνητα "του κουτιού" αλλά να, ας πούμε το Πάσχα, που πήρα άδεια, ταξίδεψα και έκανα τις διακοπές μου με το Peugeot.

Διαβάστε Επίσης

Φροντίζω να το συντηρώ όσο μπορώ -πρόσφατα άλλαξα φούσκες και είμαι πολύ περήφανος-, είναι και ένα πολύ αξιόπιστο αυτοκίνητο αν εξαιρέσεις καμιά φορά το ηλεκτρικό τζάμι του συνοδηγού που έχει δική του βούληση για το πότε θα κλείσει.

Είναι καλοτάξιδο, έχει καλούς χώρους και η κατανάλωση του -αν δεν του ρουφάς το αίμα- είναι λογική. Π.χ. θα πάω και θα έρθω Λευκάδα με ένα γέμισμα (και 60άρι ρεζερβουάρ γαρ).

Βέβαια, του έλειπε κάτι πολύ βασικό και αυτό είναι η συνδεσιμότητα. Δεν γίνεται να μην μπορείς να συνδέσεις το κινητό σου για να έχεις ανοιχτή ακρόαση ή να συνδέεται το κορίτσι σου και να κάνει την Dj της διαδρομής μέσω Spotify.

Διαβάστε Επίσης

Ήθελα πολύ να λύσω το πρόβλημα και μετά από λίγο ψάξιμο τα κατάφερα. Στην αγορά κυκλοφορούν πηγές (ηχοσύστημα που λέμε) οι οποίες έχουν ακόμα και ενσωματωμένο μικρόφωνο ώστε να ακούς από τα ηχεία και να μιλάς όπως κάνεις σε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο.

Συνδέονται άμεσα, έχουν οθόνη αφής και επιλογή χρωμάτων (εντάξει, δεν είναι το πακέτο φωτισμού της Mercedes αλλά έχει πλάκα να αλλάζει χρώμα η πηγή έστω). Πολλά κάνουν και mirroring πολύ εύκολα -για κάποια πιο φθηνά είναι κάπως πολύπλοκο αλλά γίνεται. Και φυσικά έχουν και θύρες USB για να φορτίζεις ή και να κουμπώνεις ένα στικάκι -μεγάλη υπόθεση επίσης σε παλιό αυτοκίνητο.

Κάνοντας μια έρευνα αγοράς για πηγή 1 DIN (δηλαδή των παραδοσιακών διαστάσεων) βρήκα πολλές και σε εξαιρετικές τιμές. Να ξέρετε ότι υπάρχουν στις ίδιες τιμές, με τις ίδιες δυνατότητες και προφανώς με μεγαλύτερη οθόνη και πηγές 2 DIN που είναι για αυτοκίνητα της δεκαετίας του 2000 και μετά.

Διαβάστε Επίσης

Μπορείτε να βρείτε πηγή 1 DIN ακόμα και με 20 ευρώ, αν και δεν θα το συνιστούσα. Διάλεξα μία με 50 ευρώ και πια το Peugeot μου είναι ένα connected αυτοκίνητο. Δεν είχε νόημα να δώσω παραπάνω γιατί ακόμα και αν μου βγάλει λίγο καιρό -μένει και στον ήλιο πολύ το γλυκούλι μου αφού δεν έχω γκαράζ- δεν θα έχω χάσει πολλά χρήματα.

Μπορεί η αρχική σκούρα μπλε πέρλα να έχει ξεβάψει και να μοιάζει λίγο με αυτοκίνητο κλοσάρ, αλλά παίρνω τον Στάθη Πετρόπουλο (τον κορυφαίο motorsports editor της Ελλάδας) και τον ρωτάω -σε ανοιχτή ακρόαση- αν η Ferrari έχει ελπίδες για κούπα φέτος ενώ απολαμβάνω χάρη στο Spotify μια υπέροχη παραλιακή διαδρομή της χώρας μου με μια σούπερ playlist των The Beach Boys.

Τι άλλο να ζητήσω; Και όλα αυτά μόνο με 50 ευρώ!

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network