Τι θα συμβεί αν τρακάρει παλιό με νέο αυτοκίνητο

Στο internet χρησιμοποιείται η λέξη "σοκ" σχεδόν για "πλάκα". Υπάρχουν και οι περιπτώσεις που θα έπρεπε να γίνεται χρήση απλά και μόνο για να αλλάξουν κάποια factoids σχετικά με την οδική ασφάλεια

Σύγκρουση παλιού με νέο αυτοκίνητο

Η φράση "δεν τα φτιάχνουν όπως παλιά" είθισται να χρησιμοποιείται για καλό. Αν όμως μιλάμε για αυτοκίνητα είναι ένα επικίνδυνο factoid. Tα παλιά μπορεί να είναι όμορφα αλλά δεν θες να είσαι οδηγός ή επιβάτης σε περίπτωση τροχαίου. Στο παρακάτω βίντεο θα καταλάβεις γιατί. 

Viral για καλό σκοπό

Το βίντεο που θα δεις είναι viral για όλους τους σωστούς λόγους. Ο ένας είναι ότι καταρρίπτει τον μύθο ότι επειδή τα παλιά αυτοκίνητα είχαν "περισσότερο ατσάλι" και επειδή ήταν μεγάλα ήταν και πιο ασφαλή. Το γεγονός ότι πλέον τα αυτοκίνητα "δεν τα φτιάχνουν όπως παλιά" είναι αυτό που σε έσωσε σε ένα τρακάρισμα ή έσωσε κάποιο φίλο ή συγγενή σου. 

Φαντάσου ότι το "νέο" Chevrolet Malibu που βλέπεις στο βίντεο είναι 13 ετών και πλέον τα αυτοκίνητα είναι ακόμα πιο ασφαλή. Το παλιό Chevrolet Bel Air του 1959 είναι όμορφο και μεγάλο. Αλλά και θανατηφόρο για τον οδηγό, σε μια πλαγιομετωπική σύγκρουση με ένα αυτοκίνητο νέας τεχνολογίας.

Το "ζωντανός με τραύματα" είναι πολύ καλύτερο από το "νεκρός"

Όπως θα δεις ο οδηγός του Bel Air θα ήταν σχεδόν αδύνατο να επιζούσε της σύγκρουσης ενώ ο οδηγός του Malibu σίγουρα θα ζούσε και ίσως με κάποια ελαφρά τραύματα. Δηλαδή όλη η διαφορά του κόσμου. Ο ένας νεκρός και ο άλλος ίσως κάποιες μέρες στο νοσοκομείο. 

Τα κανούργια αυτοκίνητα έχουν εξελιγμένες ζώνες ασφαλείας, καλύτερα καθίσματα, αερόσακους παντού, ζώνες παραμόρφωσης στο πλαίσιο και πολύ πιο άκαμπτη καμπίνα επιβατών. Το Bel Air και τα περισσότερα παλιά αυτοκίνητα είναι όμορφα και απλά στην επισκευή. Και κάπου εδώ τελειώνουν τα πλεονεκτήματά τους. 

Best of Network