Τι ετοιμάζουν μαζί η BMW με την ινδική Tata

Πλέον αρκετοί ευρωπαίοι κατασκευαστές στρέφονται προς την Ασία για να καλύψουν το χαμένο έδαφος στις νέες τεχνολογίες. Οι περισσότεροι κοιτάνε προς Κίνα ενώ η BMW μόλις "ψήφισε" Ινδία.

Η BMW μαζί με την ινδική Tata ετοιμάζουν κοινοπραξία για ανάπτυξη λογισμικού και αυτοκινήτων που καθορίζονται από το λογισμικό (SDV).

Tata κατάστημα αυτοκινήτων στην Ινδία

Το BMW Group και η Tata Technologies θα δημιουργήσουν μια κοινοπραξία για την ανάπτυξη λογισμικού για την αυτοκινητοβιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων αυτοκινήτων που καθορίζονται από λογισμικό (SDV) για την BMW. 

Η BMW δήλωσε ότι η επιχείρηση θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία ψηφιακής μηχανικής και την δεξαμενή ταλέντων της Tata Technologies στην Ινδία για να συμβάλει στη στρατηγική επέκταση των δυνατοτήτων κωδικοποίησης λογισμικού της BMW σε όλους τους παγκόσμιους κόμβους πληροφορικής της.

Έμφαση στην αυτόνομη οδήγηση

Στο λογισμικό αυτοκινήτων, η έμφαση θα δοθεί στην αυτόνομη οδήγηση, την ψυχαγωγία και τις ψηφιακές υπηρεσίες, ανέφερε η BMW σε δήλωσή της. Στην επιχειρηματική πληροφορική, η έμφαση θα δοθεί στην ψηφιοποίηση και την αυτοματοποίηση της ανάπτυξης προϊόντων, της παραγωγής και των πωλήσεων.

Διαβάστε Επίσης

Η κοινοπραξία θα δώσει στους Ινδούς μηχανικούς λογισμικού "την ευκαιρία να διαμορφώσουν κορυφαίες, premium εμπειρίες αυτοκινήτων σε μελλοντικούς τομείς όπως η αυτόνομη οδήγηση και η τεχνητή νοημοσύνη", δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος λογισμικού και ηλεκτρικής / ψηφιακής αρχιτεκτονικής της BMW, Christoph Grote, στην ανακοίνωση.

Η BMW και η Tata Technologies θα κατέχουν από ένα μερίδιο 50% στη νεοσύστατη εταιρεία. Η κοινοπραξία θα ξεκινήσει τη λειτουργία της με 100 υπαλλήλους, οι οποίοι θα αυξηθούν σε τετραψήφιο αριθμό τα επόμενα χρόνια. Η μονάδα θα εδρεύει στην Ινδία με τοποθεσίες στο Pune, το Bangalore και το Chennai.

Η BMW ανέφερε ότι διαθέτει κέντρα πληροφορικής και λογισμικού στη Γερμανία, τις ΗΠΑ, τη Νότια Αφρική, την Ινδία, την Πορτογαλία και την Κίνα, τα οποία δημιουργούν έως και 140.000 εφαρμογές λογισμικού την ημέρα για την ECU.

Η BMW διαθέτει εργοστάσιο κατασκευής στην πόλη Chennai της νότιας Ινδίας και προμηθεύεται τους κινητήρες της στη χώρα από τη Force Motors, ενώ η TVS Motor βοηθά στην κατασκευή των μοτοσικλετών της γερμανικής εταιρείας.

Η Tata Technologies, μονάδα της Tata Motors, της κορυφαίας αυτοκινητοβιομηχανίας της Ινδίας βάσει εσόδων, παρέχει υπηρεσίες μηχανικής και τεχνολογίας σε εταιρείες αυτοκινήτων, αεροσκαφών και βαρέων μηχανημάτων, συμπεριλαμβανομένων των Honda, Ford και Airbus.

Η εταιρεία εισήλθε στο χρηματιστήριο τον περασμένο Νοέμβριο και έγινε η πρώτη εταιρεία του ομίλου Tata που ξεκίνησε δημόσια προσφορά μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες. Οι μετοχές της έχουν υπερδιπλασιαστεί από την τιμή εισαγωγής της.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network