Επίσημο: Συνεργασία Honda και Nissan για SDV-τι θέλουν να πετύχουν μαζί

Όπως βλέπετε το γεγονός ότι ένα αυτοκίνητο SDV είναι πρώτο σε πωλήσεις στον πλανήτη αναγκάζει όλες τις εταιρείες να διερευνούν συνεργασίες με βασικό στόχο τα ηλεκτρικά και το λογισμικό.

Makoto Uchida CEO Nissan - Toshihiro Mibe CEO Honda

Nissan και Honda ανακοίνωσαν σήμερα ότι οι υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης βάσει του οποίου θα ξεκινήσουν μελέτη σκοπιμότητας μιας στρατηγικής εταιρικής σχέσης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και λογισμικό. 

Το πρώτο που καταλαβαίνουμε είναι ότι η Honda τα δίνει πλέον για την ηλεκτροκίνηση καθώς -όπως ίσως θυμάστε- πριν από λίγο καιρό ξεκίνησε συνεργασία με την Sony για SDV (αυτοκίνητα που καθορίζονται από το λογισμικό) και ήδη έχουν δείξει ένα πρωτότυπο της κοινής τους φίρμας, που λέγεται Afeela. 

Αλλά και η Nissan εξετάζει κάθε πιθανότητα. Ίσως διαβάσατε εδώ πριν λίγες μέρες για τις συζητήσεις που υπάρχουν για συνεργασία με την Fisker -η οποία έχει σοβαρή τεχνογνωσία στα ηλεκτρικά αλλά ελάχιστα κεφάλαια. 

Sony Honda Afeela Concept
Sony Honda Afeela Concept

Στην κοινή τους ανακοίνωση οι δύο εταιρείες αναφέρουν ότι "Για την περαιτέρω επιτάχυνση των προσπαθειών προς την κατεύθυνση της ουδετερότητας των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και των μηδενικών θανάτων από τροχαία ατυχήματα, θα είναι απαραίτητη η ενίσχυση των περιβαλλοντικών τεχνολογιών και της ηλεκτροκίνησης, καθώς και η ανάπτυξη λογισμικού".

Οι δύο εταιρείες κατέληξαν στη συνεννόηση με βάση την πεποίθηση ότι είναι απαραίτητο να συνδυάσουν τις δυνάμεις τους και να διερευνήσουν τη δυνατότητα μελλοντικής συνεργασίας.

Το πεδίο εφαρμογής της μελέτης σκοπιμότητας περιλαμβάνει πλατφόρμες λογισμικού για την αυτοκινητοβιομηχανία, βασικά εξαρτήματα που σχετίζονται με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και συμπληρωματικά προϊόντα.

Τι δήλωσαν οι CEO των Honda και Nissan

Ο Makoto Uchida, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nissan, δήλωσε: "Είναι σημαντικό να προετοιμαστούμε για τον αυξανόμενο ρυθμό μετασχηματισμού της κινητικότητας μεσομακροπρόθεσμα και είναι σημαντικό ότι καταλήξαμε σε αυτή τη συμφωνία με βάση την αμοιβαία κατανόηση ότι η Honda και η Nissan αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις. Προσβλέπουμε σε περαιτέρω συζητήσεις και στοχεύουμε στην εξεύρεση win-wins για βιώσιμη ανάπτυξη".

Makoto Uchida CEO Nissan - Toshihiro Mibe CEO Honda
Από αριστερά: Makoto Uchida CEO Nissan και Toshihiro Mibe CEO Honda

Ο Toshihiro Mibe, διευθυντής, πρόεδρος και αντιπροσωπευτικός εκτελεστικός διευθυντής της Honda, δήλωσε: "Σε αυτή την περίοδο του μετασχηματισμού της αυτοκινητοβιομηχανίας που συμβαίνει μία φορά τον αιώνα, θα εξετάσουμε τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ της Nissan και της Honda. Τα κριτήρια της μελέτης μας θα είναι κατά πόσο η συνέργεια των τεχνολογιών και των γνώσεων που έχουν καλλιεργήσει οι εταιρείες μας θα μας επιτρέψει να γίνουμε ηγέτες του κλάδου δημιουργώντας νέα αξία για την αυτοκινητοβιομηχανία".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network