Για ποιο λόγο διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι στο Tesla Gigafactory Βερολίνου

Αθρόες αιτήσεις εισόδου στο γερμανικό συνδικάτο μετάλλου παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα από τους εργαζόμενους στο Tesla Gigafactory του Βερολίνου, απόρροια των συνθηκών εργασίας

Tesla ergostasio Germania

Οι εργαζόμενοι της Tesla στο Gigafactory του Βερολίνου εντάσσονται στο συνδικάτο μετάλλου IG Metall με αυξανόμενους αριθμούς λόγω των συνθηκών εργασίας, ανέφερε το συνδικάτο. Η IG Metall ανέφερε ότι διαπιστώνει μια απότομη αύξηση στον αριθμό των νέων μελών της προερχόμενο από το μοναδικό Gigafactory της Tesla στην Ευρώπη που βρίσκεται στη Γερμανία.

Οι εργαζόμενοι της Tesla παραπονιούνται για την ασφάλεια στους χώρους εργασίας, συμπεριλαμβανομένου και του ακραίου φόρτου εργασίας λόγω ελλείψεων προσωπικού και υπερβολικά φιλόδοξων στόχων παραγωγής, δήλωσε πρόσφατα το συνδικάτο εργαζομένων IG Metall που αριθμεί περί τα 2,2 εκατ. μέλη.

Διαβάστε Επίσης

Σύμφωνα με αναφορές του Reuters, οι οποίες δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί από την πλευρά της Tesla, οι ανεπαρκείς διατάξεις ασφάλειας στο εργοστάσιο της Ευρώπης οδήγησαν σε μεγάλο αριθμό εργατικών ατυχημάτων.

Περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι εμφανίστηκαν στο εργοστάσιο την περασμένη Δευτέρα φορώντας αυτοκόλλητα που ζητούσαν "ασφαλή και δίκαιη εργασία", δήλωσε η IG Metall. Υπολογίζεται ότι περίπου 12.000 άνθρωποι εργάζονται στο γερμανικό εργοστάσιο που βρίσκεται στο Gruenheide - λίγο έξω από το Βερολίνο - και είναι υπεύθυνο για την παραγωγή της σειράς Model Y.

Tesla ergazomenos

Την ίδια μέρα το Reuters μίλησε με δώδεκα εργαζόμενους από την συγκεκριμένη γραμμής παραγωγής της Tesla. Tέσσερις εξ' αυτών δήλωσαν ικανοποιημένοι με τις συνθήκες εργασίας, ενώ οκτώ ισχυρίστηκαν ότι η πίεση ήταν πολύ υψηλή. Ορισμένοι ανέφεραν την υψηλή συχνότητα ατυχημάτων και προβλήματα με την πληρωμή υπερωριών. Δύο εργαζόμενοι είπαν ότι δεν τους επετράπη να μιλήσουν στα μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε Επίσης

Τους τελευταίους μήνες παρατηρείται μια προσπάθεια πολλών εργαζομένων στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας στο να εξασφαλίσουν καλύτερες αμοιβές και ασφάλεια εργασίας.

Το συνδικάτο United Auto Workers έχει ξεκινήσει μια μεγάλη απεργία με στόχο τις General Motors, Ford και Stellantis στις ΗΠΑ, διακόπτοντας την παραγωγή σε πολλά εργοστάσια. Η ανησυχία είναι ότι τα ηλεκτρικά οχήματα, τα οποία απαιτούν λιγότερα κινούμενα μέρη, θα κοστίσουν σε θέσεις εργασίας.

Tesla ergostasio Germania

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, έχει επιδείξει ελάχιστη ανοχή στα συνδικάτα. Μια μέρα αφότου μια ομάδα εργαζομένων της Tesla στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης ξεκίνησε μια εκστρατεία συνδικαλισμού στις αρχές του τρέχοντος έτους, η αυτοκινητοβιομηχανία τους έπαυσε από τα καθήκοντά τους.

Στη Γερμανία, η Tesla έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να υπογράψει τις μισθολογικές συμφωνίες που είναι τυπικές και θεσμοθετημένες, θέτοντας της εταιρεία σε τροχιά σύγκρουσης με την IG Metall, ένα από τα μεγαλύτερα συνδικάτα εργαζομένων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network