Ποια εταιρεία αυτοκινήτων προσέλαβε 60 κωφούς εργάτες (video)

Το να προσλαμβάνεις κωφούς εργάτες έχει πολλές διαστάσεις και όλες είναι οι καλύτερες δυνατές. Τόσο για τους ίδιους όσο και για την εταιρεία που δείχνει να ξέρει τι σημαίνει ένταξη στην πράξη

Εργάτρια της Tesla στο Βερολίνο

Το εργοστάσιο της Tesla στο Βραδεμβούργο (γνωστό και ως GigaFactory του Βερολίνου) άνοιξε επίσημα πέρυσι και έκτοτε έχει προσλάβει περίπου 11.000 εργαζομένους.

Σύμφωνα με μια νέα ανάρτηση από τον λογαριασμό Recruiting της Tesla στο X, η αυτοκινητοβιομηχανία έχει προσλάβει έως και 60 κωφούς για να εργαστούν στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.

Κωφοί (και) από την Ουκρανία

Το Gigafactory του Βρανδεμβούργου έχει προσλάβει μέχρι στιγμής 60 κωφούς εργαζόμενους, πολλοί από τους οποίους είναι Ουκρανοί που διέφυγαν από τη συνεχιζόμενη ρωσική εισβολή, σύμφωνα την μια ανάρτηση της φίρμας.

Η ανάρτηση περιλαμβάνει ένα βίντεο που παρουσιάζει στους θεατές μερικούς από τους κωφούς υπαλλήλους του εργοστασίου, μεταξύ των οποίων η Amaliia, ο Ihor και ο Andrii.

Το βίντεο περιλαμβάνει επίσης αποσπάσματα από ορισμένους μη κωφούς υπαλλήλους σχετικά με τις εμπειρίες τους από την παρουσία κωφών συναδέλφων στην ομάδα.

"Δεν μιλάμε απλώς για την ένταξη και τη διαφορετικότητα, απλά τη ζούμε", λέει ένας προϊστάμενος στο βίντεο. "Για μένα δεν υπάρχουν εργαζόμενοι με αναπηρία, είναι απλώς εργαζόμενοι".

Ένας συνεργάτης διευθυντής στη μονάδα κίνησης, ο Juri, λέει ότι η διαδικασία πρόσληψης κωφών υπαλλήλων ξεκίνησε όταν τον ρώτησαν αν θα μπορούσε να εντάξει πέντε άτομα που ήταν κωφά. Αφού ξεκίνησε με έναν μόνο κωφό υπάλληλο, ο εν λόγω υπάλληλος μίλησε σε πολλούς άλλους κωφούς για τη θέση εργασίας, οι οποίοι αργότερα εντάχθηκαν στην ομάδα.

Διαβάστε Επίσης

Η Amaliia, συνεργάτης παραγωγής συστημάτων μετάδοσης κίνησης που είναι κωφή, λέει ότι έφερε την οικογένειά της από την Ουκρανία όταν ξεκίνησε ο πόλεμος. Η οικογένειά της προσκλήθηκε στη Γερμανία από έναν φίλο του συζύγου της, ο οποίος εργαζόταν ήδη στην Tesla, και ο φίλος της ζήτησε επίσης να ενταχθεί στην ομάδα του Giga Berlin. Λέει ότι η ομάδα ήταν φιλόξενη και περιγράφει το ομαδικό πνεύμα της Tesla ως "φανταστικό".

Άλλοι κωφοί εργαζόμενοι που εμφανίζονται στο βίντεο είναι ο Ihor, ένας συνεργάτης παραγωγής στο τμήμα μονάδων κίνησης του εργοστασίου, και ο Andrii, ένας συνεργάτης παραγωγής στη γενική συναρμολόγηση.

Ο Andrii λέει ότι προσελήφθη από τον προϊστάμενο της γενικής συναρμολόγησης, τον Rene, ο οποίος προσέλαβε προσωπικά πολλούς από τους Ουκρανούς συναδέλφους.

Το βίντεο περιλαμβάνει επίσης μια στιγμή με την προϊσταμένη της μονάδας κίνησης Simone, η οποία λέει ότι πολλοί από τους μη κωφούς υπαλλήλους της εταιρείας έχουν ήδη μάθει μερικές λέξεις στη νοηματική γλώσσα.

Ένας χρήστης σχολίασε το Χ ότι στο παρελθόν είχε δώσει συνέντευξη για δουλειά στο Gigafactory της Tesla στο Τέξας, αν και η εταιρεία μοιράστηκε τις ανησυχίες της ότι ένας κωφός δεν θα μπορούσε να ακούσει τα ηχητικά συστήματα της γραμμής παραγωγής.

Ο χρήστης έδωσε συνέχεια ρωτώντας αν θα μπορούσε να έχει άλλη μια ευκαιρία για συνέντευξη σε διαφορετικό τμήμα του εργοστασίου στο Όστιν του Τέξας.

Και όλα αυτά γίνονται γνωστά την στιγμή που το πανίσχυρο συνδικάτο εργαζομένων IG Metall ρίχνει βέλη για το Tesla Giga Βerlin σχετικά με υπέρβαση των ωρών εργασίας ενώ ένας γερμανός υπουργός αποκαλεί το ίδιο εργοστάσιο "κινητήρια δύναμη" της οικονομικής ανάπτυξης του κρατιδίου του Βραδεμβούργου. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network