Αυτό είναι το ανανεωμένο Tesla Model Y-τι έχει αλλάξει

Η Tesla προχώρησε σε μία αιφνιδιαστική αναβάθμιση του Model Y τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό, ενώ έχουν βελτιωθεί και κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά

Tesla Model Y updated

Αν και δεν μιλάμε για μία εκτεταμένη ανανέωση, εντούτοις η κίνηση της Tesla προκαλεί έκπληξη, καθώς μέσα στο 2024 αναμένεται να παρουσιαστεί η έκδοση facelift του Model Y, στα πρότυπα της αντίστοιχης που είδαμε πρόσφατα στο Model 3 (με κωδική ονομασία Highland).

Σε κάθε περίπτωση, η Tesla ανακοίνωσε την 1η Οκτωβρίου την διάθεση του αναβαθμισμένου Model Y με μικρές αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση και το εσωτερικό.

Διαβάστε Επίσης

Αναφορικά με το εξωτερικό του αυτοκινήτου, το βλέμμα πέφτει πάνω στις νέας σχεδίασης ζάντες 19 ιντσών, που αντικαθιστούν τις προηγούμενες ασημί Gemini.

Αν και η Tesla δεν ανακοινώνει κάτι σχετικά, θεωρείται πολύ πιθανό οι νέοι τροχοί να βελτιώνουν την αεροδυναμική, καθώς στα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, αναφέρεται υψηλότερη αυτονομία στις εκδόσεις με αυτούς τους τροχούς.

Tesla Model Y updated

Στην περίπτωση του πισωκίνητου Model Y, η αυτονομία (κατά τα κινεζικά πρότυπα CLTC) εκτιμάται στα 554 χιλιόμετρα, (9 παραπάνω) ή περίπου 1,7% περισσότερο από ό,τι προηγουμένως. Η έκδοση Long Range με δύο ηλεκτροκινητήρες και τετρακίνηση έχει αυτονομία 688 χιλιόμετρα, δηλαδή περίπου 28 χλμ. ή 4,2% περισσότερο από ό,τι προηγουμένως.

Βέβαια, τα νούμερα που ανακοινώνει η Tesla είναι αρκετά υψηλά για να προκύπτουν αποκλειστικά από τους τροχούς. Οι τιμές για την έκδοση Performance παραμένουν αμετάβλητες.

Γρηγορότερο κατά 1 δευτερόλεπτο

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο, είναι πως η τιμή της επιτάχυνσης 0-100 km/h στην βασική έκδοση του Model Y αναφέρεται πως είναι 5,9 δευτερόλεπτα, σε σχέση με τα 6,9 προηγουμένως.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική διαφορά, που δεν γνωρίζουμε από που προέρχεται. Θα μπορούσε να είναι η μονάδα κίνησης, η ισχύς της μπαταρίας ή μια αλλαγή στο λογισμικό.

Tesla Model Y updated

Στο εσωτερικό του Model Y, συναντάμε πλέον έναν ambient φωτισμό στο ταμπλό, το οποίο είναι επενδεδυμένο με ύφασμα που αντικαθιστά την ξύλινη επένδυση.

Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση του Tesla Model 3 Highland. Τέλος, στις αλλαγές που περιλαμβάνονται στο Model Y αναφέρεται η προσθήκη του Hardware 4.0 (HW4) που αφορά το επίπεδο αυτόνομης οδήγησης, καθώς και η μείωση του επιπέδου θορύβου στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Tesla Model Y updated

Οι τιμές όλων των εκδόσεων του Tesla Model Y παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πριν, ενώ δεν είναι γνωστό αν και άλλα εργοστάσια της Tesla στην Καλιφόρνια, το Τέξας ή τη Γερμανία θα προχωρήσουν στις προαναφερθείσες αλλαγές στα Model Y που βγαίνουν από τις γραμμές παραγωγής τους.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network