Το θηριώδες Mazda 787B με τους 4 ρότορες επιστρέφει στο Le Mans

Το Mazda 787B, το πρώτο ιαπωνικό αυτοκίνητο με περιστροφικό κινητήρα που κέρδισε ποτέ στο Le Mans επιστρέφει για την φετινή 100η επέτειο σε έναν αγώνα επίδειξης

Mazda 787B Le Mans 1991

To Mazda 787Β είναι ένα από τα πιο ιστορικά αγωνιστικά αυτοκίνητα που υπάρχουν. Η νίκη του στο Le Mans του 1991 ήταν το αποκορύφωμα μιας πορείας που δεν σταμάτησε εκεί γιατί η επικράτηση του περιστροφικού κινητήρα με τους 4 ρότορες άνοιξε τον δρόμο για μερικές ακόμη κατασκευές του είδους που μπορεί να μην διέπρεψαν, προκαλούν ανατριχίλες όμως στο άκουσμα του μοναδικού αυτού ήχου, όσα χρόνια και αν περάσουν. Φέτος στο πλαίσιο των εορτασμών των 100 ετών του Le Mans το Mazda 787B επιστρέφει σε έναν αγώνα επίδειξης. 

Mazda 787B Le Mans 1991

Το 1991 στον 59ο 24ωρο αγώνα αντοχής Le Mans, το Mazda 787B ήταν το πρώτο Ιαπωνικό αυτοκίνητο με περιστροφικό κινητήρα, δηλαδή με τέσσερις ρότορες, που κέρδισε τον αγώνα. Συνεπώς φέτος που η Automobile Club de l'Ouest, η διοργανώτρια του αγώνα που πιθανώς την έχεις πετύχει κάπου ως ACO, προσκάλεσε τη Mazda και το Mazda 787B σε έναν αγώνα επίδειξης, ο οποίος θα διεξαχθεί στο πλαίσιο των πολλών και πολύ ενδιαφέροντων εκδηλώσεων.

Διαβάστε Επίσης

Η επίδειξη θα γίνει στις 9 και 10 του Ιουνίου, ενώ το αυτοκίνητο θα οδηγήσει ο Yojiro Terada, ο οποίος έχει 29 συμμετοχές στο Le Mans από το 1974 μέχρι το 2008 και έχει κερδίσει την κατηγορία που συμμετείχε 4 φορές.

Λαμπερές εορταστικές εκδηλώσεις

Οι εορτασμοί των 100 ετών Le Mans θα περιλαμβάνουν επίσης μια έκθεση των προηγούμενων νικητήριων αυτοκινήτων στο Le Mans Museum, την 1η και την 2α Ιουλίου ενώ το Mazda 787B θα συμμετάσχει και σε επιδείξεις μικρής διαδρομής τα απογεύματα της 9ης και 10ης Ιουνίου πριν την έναρξη του 24ωρου αγώνα.

Θα είναι κάπως έτσι...


Στις συγκεκριμένες επιδείξεις το νικητήριο όχημα του 59ου αγώνα Le Mans θα τρέξει μαζί με άλλα εμβληματικά Ιαπωνικά νικητήρια οχήματα. Αξίζει να αναφερθεί ότι από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου, έχει προγραμματιστεί η παρουσία του Mazda 787B και στο Le Mans Classic.

Mazda 787B Le Mans 1991
Ολόκληρη η ομάδα της Mazda στο Le Mans του 1991

Κατά τη διάρκεια της εορταστικής εβδομάδας του Le Mans με το χαρακτηριστικό Centennial να την συνοδεύει, θα πραγματοποιηθεί επίσης η θεματική έκθεση "Japan Endless Discovery", μια συνεργασία του JNTO (Ιαπωνικός Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού), της Toyota και της Mazda. Οι θεατές του 24ωρου Le Mans θα απολαύσουν τόσο την Ιαπωνική κουλτούρα όσο και την Ιαπωνική πρωτοβουλία για την ουδετερότητα σε άνθρακα.

Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV με κινητήρα Wankel

Ταυτόχρονα, η Mazda θα παρουσιάσει το Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV (Ευρωπαϊκών προδιαγραφών) εξοπλισμένο με την πιο πρόσφατη καινοτόμα τεχνολογία του περιστροφικού της κινητήρα, που δύναται να λειτουργήσει και ως ηλεκτρική γεννήτρια.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network