Η Lotus Emeya φορτίζει με απίστευτη ταχύτητα την μπαταρία της και κάνει ρεκόρ

Σταδιακά οι χρόνοι φόρτισης των μπαταριών στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πέφτουν. Όμως το πόσο γρήγορα φορτίζει την μπαταρία της η Lotus Emeya είναι εντυπωσιακό.

Lotus Emeya

Το Lotus Emeya κέρδισε την πρώτη θέση στην ταχεία φόρτιση, σύμφωνα με μια νέα έκθεση που ονομάζεται P3 Charging Index (P3CI). Η έκθεση αναφέρει ότι η Emeya παρέχει μέγιστη ισχύ 402 kW και κατά μέσο όρο 331 kW στα δημόσια σημεία φόρτισης για να μεταβεί από το 10-80% σε μόλις 14 λεπτά. Ίσως η λέξη "εντυπωσιακό" να είναι λίγη 

Ο δείκτης έφερε το Emeya αντιμέτωπο με δέκα άλλα πολυτελή ηλεκτρικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των Mercedes EQS, Tesla Model Y και Nio ET5.

Διαβάστε Επίσης

Τα στοιχεία - που υποβλήθηκαν σε μια πολύ συγκεκριμένη μεθοδολογία για να διασφαλιστεί η δίκαιη σύγκριση - έδειξαν ότι το Emeya χρειάστηκε τον ίδιο χρόνο για να ολοκληρώσει έναν ανεφοδιασμό από 10-80%.

Lotus Emeya
Lotus Emeya δοκιμές στον Αρκτικό Κύκλο
Lotus Emeya
Lotus Emeya
Lotus Emeya δοκιμές στον Αρκτικό Κύκλο

Ο πλησιέστερος αντίπαλος της Lotus σε απόδοση ισχύος ήταν η Xpeng G9, η οποία έφτασε τα 320kW - την ίδια τιμή με την επίσημη μέγιστη τιμή της μπαταρίας Performance Plus της Porsche Taycan. Ξεπέρασε επίσης το Lucid Air Sapphire -την καλύτερη επίδοση του δείκτη το 2023- το οποίο φτάνει τα 300 kW.

Διαβάστε Επίσης

Η Lotus δήλωσε ότι ο λόγος που είναι σε θέση να επιτύχει τέτοια νούμερα έναντι των ανταγωνιστών της έχει να κάνει με τη δομή της μπαταρίας κυψέλης-σε-συσκευασία που έχει αναπτύξει στο Emeya. Η προσέγγιση εξοικονόμησης χώρου λέγεται ότι αυξάνει τον αριθμό των κυψελών κατά περίπου 20% και απλοποιεί τα πράγματα, ώστε να υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να πάνε στραβά τα πράγματα.

Η P3 -μια εταιρεία συμβούλων που ειδικεύεται στο λογισμικό και την τεχνολογία- καταρτίζει τον δείκτη από το 2019 σε μια προσπάθεια να κατανοήσει καλύτερα τις πραγματικές συνθήκες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μεγάλων αποστάσεων.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network