Ο Musk αποκάλυψε αν θα κυκλοφορήσει ανανεωμένο Tesla Model Y το 2024

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, αποκάλυψε να θα υπάρξει αναβάθμιση παρόμοια με του Model 3 Highland για το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο του κόσμου Model Y.

Tesla Model Y Long Range AWD

Ανακοινώθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο. Δια στόματος, ή καλύτερα δια ποσταρίσματος Elon Musk στο Χ. Η Tesla δεν θα κυκλοφορήσει το ανανεωμένο Model Y μέσα στο 2024.

Για όσους περίμεναν την αντίστοιχη με το Model 3 Highland αναβάθμιση του crossover της Tesla, τα κακά νέα είναι ότι θα πρέπει να περιμένουν για ένα διάστημα ακόμα.

Διαβάστε Επίσης

Παρά τις έντονες φήμες για μια επερχόμενη ανανέωση, ο Elon Musk επιβεβαίωσε ότι η Tesla δεν σχεδιάζει να λανσάρει προς το παρόν μια ανανεωμένη έκδοση του δημοφιλούς ηλεκτρικού crossover Model Y. Τόνισε όμως ότι τα σημερινά αυτοκίνητα συνεχίζουν να δέχονται συνεχείς βελτιώσεις μέσω ενημερώσεων λογισμικού.

Tesla Model Y

Η συζήτηση για το ανανεωμένο Model Y, με την κωδική ονομασία "Juniper", έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό. Όταν η Tesla κυκλοφόρησε το ανανεωμένο Model 3 Highland στην Ευρώπη στα τέλη του 2023, οι φίλοι της εταιρείας ανυπομονούσαν να δουν τι είχε ετοιμάσει η Tesla και για το Model Y.

Ήταν λογικό, καθώς οι βελτιώσεις που έγιναν στο Model 3 ήταν αρκετές και σημαντικές, τόσο σε επίπεδο εμφάνισης, όσο και λογισμικού. Το κερασάκι στην τούρτα, ήταν το νέο Model 3 Performance που παρουσιάστηκε πριν από περίπου έναν μήνα. Όμως η έλευση ενός ανανεωμένου Model Y είναι κάτι που δεν θα συμβεί το 2024, τουλάχιστον όχι σύμφωνα με τον Musk.

"Φέτος δεν θα κυκλοφορήσει κανένα ανανεωμένο Model Y", έγραψε ο Musk ως απάντηση σε μια ανάρτηση στο X. "Πρέπει να σημειώσω ότι η Tesla βελτιώνει συνεχώς τα αυτοκίνητά της, οπότε ακόμα και ένα αυτοκίνητο που είναι έξι μήνες νεότερο θα είναι λίγο καλύτερο", έσπευσε να χρυσώσει το χάπι ο επικεφαλής της Tesla.

Με δεδομένο πως το Model Y αποτέλεσε το 2023 το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πως μια ανανεωμένη εκδοχή του θα άφηνε ασυγκίνητο το αγοραστικό κοινό. Έτσι, όταν η Tesla άρχισε να επιβραδύνει την παραγωγή του Model Y στην Κίνα τον περασμένο μήνα, όλοι άρχισαν να πιστεύουν πως η Tesla μάλλον ετοιμαζόταν για ένα ανανεωμένο Model Y.

Άγνωστο το πότε

Πλέον, μετά την διάψευση του Musk, γνωρίζουμε ότι αυτό δεν ισχύει. Πότε ακριβώς λοιπόν η Tesla θα λανσάρει ένα ανανεωμένο Model Y; Λοιπόν, αυτό αποτελεί πλέον ένα μεγάλο ερωτηματικό. Η πρόσφατη εστίαση της Tesla στην αυτόνομη οδήγηση, δείχνει πως το επίκεντρο της προσοχής της έχει μεταφερθεί στο επερχόμενο Cybercab, το οποίο έχει προγραμματιστεί να κάνει το ντεμπούτο του σε μόλις δύο μήνες.

Η Tesla δέχτηκε πρόσφατα επικρίσεις για την επιλογή να δώσει προτεραιότητα στο Cybercab έναντι ενός προσιτού ηλεκτρικού μοντέλου στα επίπεδα των 25.000 ευρώ (γνωστού με την κωδική ονομασία "NV91"). Ίσως αντί για το facelift του Model Y, η Tesla να έχει στα πλάνα της την παρουσίαση αυτού του μοντέλου το επόμενο έτος.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network