Στην Ελλάδα η Xpeng από τον όμιλο Βασιλάκη-τα 3 premium ηλεκτρικά αυτοκίνητα της φίρμας

Τελικά ανακοινώθηκε και επίσημα ότι η φίρμα premium ηλεκτρικών αυτοκινήτων έρχεται την Ελλάδα από το Autohellas Group του ομίλου Βασιλάκη. Δείτε τα τρία μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά.

Xpeng G6
Xpeng G6
Xpeng G9
Xpeng G6
Ο Γιώργος Βασιλάκης με τον Brian Hongdi Gu, Vice Chairman & President XPENG

Η Xpeng, ένας πρωτοπόρος κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την Κίνα, μόλις ανακοίνωσε τη στρατηγική συνεργασία του με το Autohellas Group, κορυφαίο εισαγωγέα αυτοκινήτων, διανομέα και πάροχο υπηρεσιών κινητικότητας στην Ελλάδα.

Xpeng G6
Xpeng G6

H συνεργασία θα σημάνει την εισαγωγή πολυτελών της XPENG στην ελληνική αγορά, από τον Ιούλιο του 2024. To Autohellas Group θα είναι ο επίσημος διανομέας της XPENG στην Ελλάδα.

Διαβάστε Επίσης

Τα τρία νέα μοντέλα της Xpeng που θα έρθουν στην Ελλάδα είναι τα εξής: 

  • XPENG P7: To sport sedan με μία εκτεταμένη αυτονομία έως 576km (WLTP).
  • XPENG G9 (κεντρική φωτό): Η ναυαρχίδα της μάρκας, ένα SUV εντυπωσιακά ευρύχωρο και με απόδοση μέχρι 551hp.
  • XPENG G6: To coupe SUV, η τελευταία προσθήκη στον στόλο μοντέλων που μόλις παρουσιάστηκε.

H XPENG ιδρύθηκε το 2014, είναι μια μάρκα ηγέτιδα και πρωτοπόρα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Xpeng G6
Xpeng G6

Η εταιρεία αξιοποιεί την έξυπνη τεχνολογία για να φέρει την επανάσταση στην μελλοντική κινητικότητα. Η XPENG έχει ήδη επεκταθεί σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες όπως: Νορβηγία, Δανία, Ελβετία, Ολλανδία, Γερμανία και Γαλλία.

Διαβάστε Επίσης

Τα προϊόντα της XPENG με βασικά χαρακτηριστικά την ταχεία φόρτιση, το σύγχρονο εσωτερικό υψηλής ποιότητας και την εξαιρετική απόδοση, έχουν στόχο να βελτιώσουν την εμπειρία κινητικότητας του χρήστη με την προηγμένη τεχνολογία και τις καινοτομίες τους.

Επιπρόσθετα, η XPENG έχει ήδη ιδρύσει μαζί με τους συνεργάτες της περισσότερα από 100 κέντρα εξυπηρέτησης πελατών σε όλη την Ευρώπη και ο αριθμός των καταστημάτων της συνεχώς αναπτύσσεται. Η εισαγωγή της στην ελληνική αγορά αποτελεί ορόσημο στη διεθνή της επέκταση.

Ο Γιώργος Βασιλάκης με τον Brian Hongdi Gu, Vice Chairman & President XPENG
Γιώργος Βασιλάκης και Brian Hongdi Gu, πρόεδρος της XPENG

Η Autohellas,με τις γνώσεις και την εκτεταμένη εμπειρία της, θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της XPENG στην Ευρώπη καθώς επίσης και στην ισχυρή παρουσία του Autohellas Group στην ελληνική αγορά. Ο στόχος είναι η παροχή υπηρεσιών κορυφαίας ποιότητας στους πελάτες, ενισχύοντας την εμπειρία τους με την μάρκα σε κάθε touchpoint. 

"Είμαστε χαρούμενοι που θα έχουμε το Autohellas Group ως στρατηγικό συνεργάτη στην Ελλάδα, μία σημαντική αγορά για την XPENG, όπου μπορούμε να χτίσουμε μία ισχυρή θέση για τα μοντέλα μας με την έξυπνη τεχνολογία εξαιτίας της δυνητικής ανάπτυξης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων", δήλωσε ο Brian Hongdi Gu, Vice Chairman & President XPENG.

Διαβάστε Επίσης

"Η εμπειρία του Autοhellas Group και η μακρά παρουσία του στην ελληνική αγορά θα μας βοηθήσει να αναπτυχθούμε και σε αυτή την αγορά με το Sport Sedan P7, το Ultra-Smart Coupe SUV G6 και τη ναυαρχίδα των μοντέλων μας το SUV G9. H έναρξη της δραστηριότητας της XPENG στην Ελλάδα αποτελεί ορόσημο στην Ευρωπαϊκή μας ανάπτυξη" πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Βασιλάκης, CEO του αυτοκινητιστικού εισαγωγικού τμήματος του Autohellas Group, δήλωσε: "Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που η XPENG επέλεξε το Autohellas Group για συνεργάτη της στην Ελλάδα. H στρατηγική συνεργασία με την XPENG υπογραμμίζει τη φιλοδοξία μας για ένα πιο πράσινο αυτοκινητιστικό μέλλον μέσα από την πελατοκεντρική μας φιλοσοφία. Τα μοντέλα της XPENG είναι ποιοτικά και διαθέτουν έξυπνη τεχνολογία στο DNA τους. Στόχος μας είναι να ηγηθούμε της αγοράς των premium ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα".

Διαβάστε Επίσης

Best of Network