Η κινεζική Xpeng ξεκινά τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων και στη Γερμανία

Τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις της κινέζικης αυτοκινητοβιομηχανίας Xpeng στην γερμανική αγορά. Πρόκειται για την 5η κατά σειρά ευρωπαική αγορά στην οποία θα δραστηριοποιηθεί η εταιρεία.

Xpeng G9

Η κινεζική νεοφυής επιχείρηση ηλεκτρικών οχημάτων Xpeng και στρατηγικός εταίρος της VW στην ασιατική αγορά, σκοπεύει να επεκταθεί στη γερμανική αγορά παρά τους δασμούς κατά των επιδοτήσεων που έχει απειλήσει να επιβάλει η ΕΕ στα μοντέλα EV που κατασκευάζονται στην Κίνα.

Πέρυσι, ο όμιλος VW απέκτησε μερίδιο 4,99% στην Xpeng, με τις δύο πλευρές να ανακοινώνουν ένα σχέδιο για την από κοινού ανάπτυξη δύο μοντέλων EV τα οποία θα κυκλοφορήσουν στην Κίνα με το εμπορικό σήμα VW, το 2026.

Ήδη ένα οχηματαγωγό πλοίο που μεταφέρει σχεδόν 1.000 crossover Xpeng G9 αναχώρησε από τη Σαγκάη για τη Γερμανία την περασμένη Τρίτη. Η Xpeng δήλωσε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει την πώληση του G9 και του μοντέλου P7 sedan στη Γερμανία από τον Μάιο.

Xpeng P7
Xpeng P7

Σύμφωνα με την εταιρεία, το G9 θα πωλείται στη Γερμανία σε τιμές μεταξύ 57.600 και 69.600 ευρώ, ενώ το P7 θα κοστίζει από 49.600 έως 69.600 ευρώ. Για τη διανομή των δύο ηλεκτρικών μοντέλων στη Γερμανία, η Xpeng δήλωσε ότι έχει αξιοποιήσει 12 τοπικούς αντιπροσώπους, οι οποίοι αναμένεται να ανοίξουν αρχικά 24 καταστήματα.

Μάλιστα, σχεδιάζει να εξάγει περισσότερα προϊόντα στη Γερμανία και να συνεργαστεί με περισσότερους τοπικούς αντιπροσώπους για να αυξήσει τον αριθμό των καταστημάτων που εμπορεύονται τα μοντέλα της σε ένα δίκτυο 120 διανομέων μέχρι το τέλος του 2026.

Xpeng G9
Xpeng G9

Οι εξαγωγές στην Ευρώπη

Η εταιρεία ξεκίνησε τις πωλήσεις στην Ευρώπη το 2020 και επί του παρόντος δραστηριοποιείται στις αγορές της Δανίας, Νορβηγίας, Σουηδίας και Ολλανδίας. Παράλληλα, αναμένεται να ξεκινήσει πωλήσεις και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες στο μέλλον συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Xpeng, ιδρύθηκε στην πόλη Γκουανγκζού της νότιας Κίνας το 2014 και είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο αξιών της Νέας Υόρκης και του Χονγκ Κονγκ. Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 17% το 2023 που μεταφράζεται σε ταξινομήσεις 141.601 μονάδων.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network