Μεταγραφή στην Nvidia ο επικεφαλής αυτόνονομης οδήγησης της XPeng

Όταν οι κολοσσοί τεχνολογίας παίρνουν κορυφαία στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας. Τι αναφέρει δημοσίευμα του Reuters για την μεγάλη μεταγραφή

Xpeng G9

Ο πρώην αντιπρόεδρος του τμήματος αυτόνομης οδήγησης της κινεζικής εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Xpeng, Wu Xinzhou, εντάσσεται στον αμερικανικό γίγαντα τεχνητής νοημοσύνης Nvidia.

Ο Wu δεν αποκάλυψε ποιον ρόλο αναλαμβάνει στην Nvidia, αλλά το κινεζικό μέσο ενημέρωσης Jiemian News ανέφερε ότι θα γίνει επικεφαλής των προϊόντων της αυτοκινητοβιομηχανίας. 

Ο Wu δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για περαιτέρω λεπτομέρειες. Η Nvidia επίσης δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Διαβάστε Επίσης

Ο Wu, ο οποίος παραιτήθηκε από την Xpeng αυτόν τον μήνα, δήλωσε στον λογαριασμό του στο Weibo ότι είχε ενταχθεί στην Nvidia, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία του μαζί με τον CEO της Nvidia Jensen Huang και τον πρόεδρο της Xpeng He Xiaopeng.

Ο Wu είχε ηγηθεί των προσπαθειών ανάπτυξης αυτόνομης οδήγησης της Xpeng από το 2018 με περισσότερους από 1.000 μηχανικούς στην Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Διαβάστε Επίσης

Οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Xpeng, υπήρξαν μεγάλοι αγοραστές των τσιπ της Nvidia, καθώς εξοπλίζουν τα αυτοκίνητά τους με έξυπνα συστήματα. Την Τετάρτη, η Nvidia ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες με την πρόβλεψη των τριμηνιαίων εσόδων της και δήλωσε ότι βλέπει τη ζήτηση από την Κίνα να αυξάνεται κατακόρυφα.

Η Xpeng, η οποία συγκαταλέγεται μεταξύ των 20 κορυφαίων κατασκευαστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Κίνα, αναβαθμίζει το προηγμένο λογισμικό υποβοήθησης οδηγού και έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να καταστήσει όλες τις λειτουργίες του διαθέσιμες στους οδηγούς σε ολόκληρη την Κίνα έως το 2024, καθώς επιδιώκει να αποκτήσει πλεονέκτημα έναντι του αμερικανικού αντιπάλου Tesla.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network