H Xpeng παρουσίασε "αεροπλανοφόρο" ξηράς σαν το Tesla Cybertruck

Το αεροπορικό τμήμα της Xpeng παρουσίασε ένα μεγάλο SUV με σχεδιασμό Tesla Cybertruck το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει ένα ολόκληρο επανδρωμένο drone

Xpeng AeroHT SUV Drone

Ένα όχημα που μοιάζει πολύ φουτουριστικό αλλά ποτέ δεν ξέρεις εδώ που έχουμε φτάσει, παρουσίασε η Xpeng. Πρόκειται για το "αεροπλανοφόρο" της, ένα SUV όχημα ικανό να μεταφέρει ένα επανδρωμένο drone.

H Xpeng είναι πολύ δραστήρια στην αγορά της Κίνας με ορισμένα premium SUV, ως επί το πλείστον, αυτοκίνητα αλλά και  γιατί έχει συνδέσει το όνομά της με την συνεργασία με την Volkswagen. 

Xpeng AeroHT SUV Drone

Τώρα το τμήμα της εταιρείας AeroHT, που ασχολείται με τα drone και τα ιπτάμενα αυτοκίνητα, όσο και αν εμάς αυτό μας φαίνεται ακόμη επιστημονική φαντασία, παρουσίασε ορισμένα σχέδια για το μέλλον.


Σε αυτά ανέπτυξε ολόκληρο το πακέτο και τώρα το προωθεί ως το πρώτο μοντέλο μαζικής παραγωγής που έχει σχεδιαστεί για πτήσεις, μετακινήσεις και περιπέτειες εκτός δρόμου.

Xpeng AeroHT SUV Drone

Το όχημα είναι ένα off-roader που μοιάζει με το Tesla Cybertruck. Δεν διαθέτει δύο, αλλά τρεις άξονες και έξι τροχούς, μια λύση ειδικά σχεδιασμένη για να μεγιστοποιήσει τις εκτός δρόμου ικανότητές του.

Xpeng AeroHT SUV Drone

Πρόκειται για ένα όχημα με κίνηση στους έξι τροχούς που φιλοξενεί το αεροσκάφος eVTOL στο πίσω μέρος. Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία ισχυρίζεται ότι ο σχεδιασμός, εμπνευσμένος από τα οχήματα εξερεύνησης της σελήνης, βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Το εκτός δρόμου όχημα μπορεί επίσης να λειτουργήσει αυτόνομα, γιατί εδώ μιλάμε ότι θα πετάμε, σιγά μην μας πειράξει το οτι δεν θα οδηγούμε το αυτοκίνητο. Φιλοξενεί ένα pod που μπορεί να αναπτυχθεί από το χώρο αποσκευών. 

Xpeng AeroHT SUV Drone

Το τμήμα αεροσκαφών της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας, έχει φτιάξει ένα μεγάλο drone το οποίο μπορεί να αναδιπλώνει έξι έλικες για τη διαδικασία της κάθετης απογείωσης. Κατά την προσγείωση, αναδιπλώνονται πίσω για να χωρέσουν στο χώρο που φιλοξενεί το eVTOL.

Η XPeng εξηγεί ότι το eVTOL έκτης γενιάς έχει δυνατότητες χρήσης από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, με έμφαση στη διάσωση στο βουνό. Τροφοδοτείται από έξι αναδιπλούμενους ρότορες, αλλά, αυτό που το καθιστά πραγματικά αξιόπιστο είναι το γεγονός ότι μπορεί να παραμείνει στον αέρα ακόμη και αν χάσει δύο από τους έξι.

Xpeng AeroHT SUV Drone

Για μεγαλύτερη ασφάλεια, είναι εξοπλισμένο με σύστημα διάσωσης με πολλαπλά αλεξίπτωτα με μέγιστη μεταφορική ικανότητα 1.000 κιλά. Σε περίπτωση προβλήματος στο drone τα αλεξίπτωτα θα ανοίξουν 50 μέτρα πάνω από το έδαφος αντί για τα 200 μέτρα που είναι το βιομηχανικό πρότυπο, επιτρέποντας έτσι μια πιο σταθερή προσγείωση.

Σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία, αρκετά μέρη της καμπίνας, όπως το τιμόνι και το ταμπλό, μπορούν να προσαρμοστούν τόσο για χρήση στο έδαφος όσο και για χρήση στον αέρα. Το eVTOL διαθέτει θέα 270 μοιρών και προσφέρει κατανεμημένη αμιγώς ηλεκτρική πρόωση σε συμμόρφωση με όλες τις απαιτήσεις ασφαλείας.

Ένα υβριδικό σύστημα εκτεταμένης εμβέλειας μπορεί ακόμη και να φορτίσει το αεροσκάφος εν κινήσει. Η δυνατότητα αυτή δίνει στους χρήστες την ευκαιρία να ταξιδέψουν σε μεγαλύτερο υψόμετρο, να σταθμεύσουν και να ξεφορτώσουν την αεροπορική μονάδα όπου χρειάζονται, χωρίς να χάνουν χρόνο για τη φόρτιση στο σπίτι ή σε σταθμό φόρτισης κατά μήκος της διαδρομής.

Xpeng Aero HT SUV drone

Η XPeng δεν παρέχει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το όχημα για χρήση στην ξηρά, αλλά το βίντεο που έχει αναρτηθεί στο YouTube δείχνει ότι διαθέτει προσαρμοστική ανάρτηση που το ανυψώνει ή το χαμηλώνει ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη. Το μοντέλο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως τροχόσπιτο, καθώς είναι σε θέση να μεταφέρει πτυσσόμενες καρέκλες, τέντες, ένα τραπέζι, καθώς και μια σκηνή. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network