Πειραματικό μοντέλο της Geely με εικονικό κατοικίδιο

Η Geely παρουσίασε στην διεθνή έκθεση αυτοκινήτων του Πεκίνου το μοντέλο Galaxy Starship του πειραματικού σωλήνα που εκτός από διευρυμένες λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης και τεχνητής νοημοσύνης διαθέτει και ένα pet σε ολόγραμμα.

Geely Galaxy Starship Concept

Πριν από κάμποσα χρόνια τα πειραματικά μοντέλα άνοιγαν ένα παράθυρο στο μέλλον κυρίως στη βάση της σχεδίασης. Τώρα που το σχεδιαστικό υπόβαθρο πολλών μοντέλων της μαζικής παραγωγής είναι ιδιαίτερα φουτουριστικό με πολλές οθόνες στο εσωτερικό και εξηλεκτρισμένη τεχνολογία, τα σημερινά concept car προάγουν άλλα στοιχεία της εποχής όπως η συνδεσιμότητα, η υπολογιστική ισχύ του λογισμικού, οι ανανεώσεις over-the-air (OTA) και άλλα.

Τα άλλα, είναι και εκείνα που χαρακτηρίζουν την ταυτότητα του νέου πειραματικού μοντέλου Galaxy Starship της κινέζικης Geely που παρουσίασε πρόσφατα στα πλαίσια της έκθεσης αυτοκινήτων στο Πεκίνο. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μεγάλο SUV με προωθημένη τεχνολογία AI που εκτοξεύει την εμπειρία χρήσης σε πρωτόγνωρα επίπεδα.

Geely Galaxy Starship Concept

Η βασική δομή έχει εξελιχθεί στη βάση ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος, με διευρυμένες λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης, που μπορεί να επεξεργαστεί μεγάλα δεδομένα μαζί με τεχνητή νοημοσύνη και υπηρεσίες cloud.

Ειδικότερα, η αίσθηση από την καμπίνα του αυτοκινήτου είναι μοναδική με την εσωτερική διαρρύθμιση να χωρίζεται σε τρεις θεματικές ενότητες: Νερό, Yacht και Ακτή με την κάθε μια να προσομοιάζει τη δική της φυσική ατμόσφαιρα.

Geely Galaxy Starship Concept

Οι αντίθετα ανοιγόμενες πλαϊνές πόρτες αποκαλύπτουν μια φουτουριστική καμπίνα με ασύμμετρα σχήματα, ευχάριστο και φωτεινό περιβάλλον αλλά και πλουραλισμό σε χρώματα και υλικά. Η εμπειρία του χρήστη βελτιώνεται περαιτέρω με την μεγάλη γυάλινη οροφή αλλά και τα εφέ φωτισμού που αλλάζουν ανάλογα με τη χρήση.

Οι εξωτερικές φωτεινές λωρίδες LED και την εσωτερική διαδραστική οθόνη συντονίζονται με τα διάφορα mode χρήσης και αλληλοεπιδρούν ανάλογα με τον οδηγό.

Geely Galaxy Starship Concept
Κάπου ανάμεσα στα δυο καθίσματα διακρίνεται το ολόγραμμα του εικονικού pet

Εσωτερικά, υπάρχει ένα ψηφιακό κατοικίδιο ζώο με τεχνητή νοημοσύνη που και αυτό αλληλεπιδρά με τους χρήστες. Μάλιστα απεικονίζεται με ολόγραμμα. Τέλος, ένα ανεξάρτητο κάθισμα που βρίσκεται στο πίσω τμήμα της καμπίνας είναι τροχήλατο και μπορεί να βγει από την καμπίνα για χρήσεις εκτός αυτοκινήτου.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network