Δείτε το video από το ρεκόρ της νέας Porsche Taycan Turbo GT στο Nurburgring

Η Porsche μας βάζει στη θέση του οδηγού, για να παρακολουθήσουμε πως η Taycan Turbo GT πραγματοποίησε το νέο ρεκόρ στην πίστα του Nurburgring.

Porsche Taycan Turbo GT Laguna Seca ρεκόρ

Στις αρχές του 2024, η Porsche έσπευσε να επικοινωνήσει την είδηση της κατάρριψης του ρεκόρ ταχύτερου χρόνου από ηλεκτρικό όχημα στην πίστα του Nurburgring. Τα μόνα που γνωρίζαμε τότε, ήταν ο χρόνος των 7:07.55, ότι ο Lars Kern βρισκόταν πίσω από το τιμόνι και πως το μοντέλο με το οποίο η Porsche πρόσθεσε ένα ακόμη ρεκόρ στη συλλογή της, ήταν η νέα Taycan (χωρίς όμως να γνωρίζουμε την έκδοση).

Διαβάστε Επίσης

Πλέον, περίπου 2,5 μήνες μετά, όχι μόνο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πολύ περισσότερα πράγματα, αλλά έχουμε στη διάθεσή μας και ολόκληρο το σχετικό και άκρως εντυπωσιακό video που αξίζει να παρακολουθήσεις, καθώς σε βάζει στη θέση του οδηγού.


Η έκδοση λοιπόν που κατέχει πλέον το ρεκόρ στο Nurburgring (αλλά και στην Laguna Seca, σε περίπτωση που είχες απορία) είναι φυσικά η Taycan Turbo GT με το προαιρετικό πακέτο Weissach.

Διέλυσε τον χρόνο του Model S Plaid

Θυμίζουμε πως ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ στην κατηγορία των ηλεκτρικών μοντέλων παραγωγής ήταν το Tesla Model S Plaid, το οποίο είχε σημειώσει χρόνο 7:25.231 στα 19,77 χιλιόμετρα της πίστας. Ο χρόνος γύρου της ανανεωμένης Taycan ήταν 17,681 δευτερόλεπτα ταχύτερος από αυτόν του Plaid, που είναι σχεδόν μια αιωνιότητα σε όρους μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Porsche Taycan Turbo GT Laguna Seca ρεκόρ

Η έκδοση Turbo GT της ανανεωμένης Porsche Taycan έρχεται με διάταξη διπλού κινητήρα που της εξασφαλίζει ισχύ 1.092 ίππων και 1.340 Nm ροπής, αν και τα νούμερα αυτά αφορούν διάστημα μόλις δύο δευτερολέπτων όταν χρησιμοποιείται το launch control.

Το πακέτο Weissach προσθέτει μια πίσω αεροτομή με πτερύγιο Gurney που αυξάνει τη συνολική κάθετη δύναμη στα 485 κιλά, αλλά αφαιρεί τα πίσω καθίσματα, γεγονός που εξοικονομεί περίπου 157 κιλά σε σχέση με την Taycan Turbo που θα βρίσκεται στις εκθέσεις της Porsche. Όταν όμως υπάρχει ένα τέτοιο video, τα πολλά λόγια είναι όντως φτώχεια.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network