Αυτή η εξαιρετική Mercedes SL "Παγόδα" είναι ηλεκτρική

Δεν μας πειράζει καθόλου που κάτω από το καπό αυτής της υπέροχης Παγόδας δεν υπάρχουν κύλινδροι, μπουζί και καρμπιρατέρ. Μας φτάνει που υπάρχει ακόμα και προσαρμόζεται στην εποχή

Mercedes Παγόδα ηλεκτρική
Mercedes Παγόδα ηλεκτρική
Mercedes Παγόδα ηλεκτρική
Mercedes Παγόδα ηλεκτρική
Mercedes Παγόδα ηλεκτρική

Ένα από τα ωραιότερα αυτοκίνητα που σχεδιάστηκαν ποτέ μετατράπηκε σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο από μια εταιρεία που φημίζεται για τη μετατροπή αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά. Η Everrati αποκάλυψε το τελευταίο της: μια ηλεκτρική Mercedes-Benz 230 SL -την οποία όλοι γνωρίζουμε και θαυμάζουμε ως "Παγόδα".

Mercedes Παγόδα ηλεκτρική

Συγκεκριμένα, την Mercedes-Benz SL W113 η οποία πήρε το παρατσούκλι της "Παγόδα" λόγω του σχήματος της οροφής της. Μια οροφή που τώρα, όταν είναι ανοιχτή - χάρη στο νέο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης - θα επιτρέπει στον οδηγό να ακούει καλύτερα τους ήχους του θαυμασμού στο πέρασμά της. 

Διαβάστε Επίσης

Γιατί ό,τι κι αν κινεί αυτήν Mercedes (και πιθανότατα θα κάνετε το δικό σας ήχο ανάλογα με τα γούστα σας), παραμένει πανέμορφη.

Η Everrati μας λέει ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου (και εκ νέου) στο χέρι και έχει αποκατασταθεί σε επίπεδο concours d' elegance από τους ειδικούς της Mercedes, Hilton & Moss. Φυσικά, με την προσθήκη ενός ηλεκτρικού συστήματος κίνησης.

Mercedes Παγόδα ηλεκτρική

Μας λένε μόνο ότι ο μοναδικός ηλεκτροκινητήρας των 300 ίππων τροφοδοτείται από μια μπαταρία 68 kWh, που της δίνει αυτονομία 320 χιλιομέτρων και χρόνο 0-100 km/h σε λιγότερο από 7 δευτερόλεπτα. Όχι ότι μας ενδιαφέρει το 0-100 σε μια Παγόδα αλλά οταν υπάρχουν στοιχεία καλό είναι να τα δίνεις. 

Mercedes Παγόδα ηλεκτρική

Οι αναβαθμίσεις της Everrati λογικά είναι υψηλών προδιαγραφών, και η όλη φιλοσοφία είναι η "διατήρηση τέτοιων αριστουργημάτων της μηχανικής και του σχεδιασμού της αυτοκινητοβιομηχανίας", τα οποία όχι μόνο λειτουργούν ως "κινητή τέχνη", αλλά και ως "προϊόντα κληρονομιάς που μπορούν επίσης να απολαύσουν οι επόμενες γενιές".

Το αφεντικό της Everrati, Justin Lunny, δήλωσε: "Αυτό το σχολαστικά ανακαινισμένο και επαναπροσδιορισμένο αυτοκίνητο είναι το απόλυτο διθέσιο ηλεκτρικό πολυτελές grand tourer, μια μοναδική πρόταση που αποτίει φόρο τιμής στην ιστορία της θρυλικής SL "Pagoda", αλλά είναι πλήρως ανθεκτικό στο μέλλον, επιτρέποντας να το απολαμβάνουμε σήμερα και να το έχουμε στα χέρια της επόμενης γενιάς αύριο". Ε, μάλλον συμφωνούμε. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network