Στην Ελλάδα οι νέες Mercedes GLE και GLE Coupe-τιμές και εκδόσεις

Οι νέες Mercedes GLE και GLE Coupe είναι διαθέσιμες προς παραγγελία και στην ελληνική αγορά. Υπάρχει και plug-in υβριδική έκδοση με κινητήρα diesel

Mercedes GLE

Την έναρξη των πωλήσεων των ανανεωμένων μοντέλων GLE και GLE Coupe ανακοίνωσε η Star Automotive Hellas, εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Mercedes-Benz στην ελληνική αγορά.

Η ανανέωση των μεσαίων SUV της γερμανικής εταιρείας περιλαμβάνει αλλαγές έσω-έξω και ενίσχυση της τεχνολογίας και του εξοπλισμού των μοντέλων που ουσιαστικά βρίσκονται στην αγορά από το 2018.

Τα ανανεωμένα μοντέλα θα βρίσκονται στις εκθέσεις της εταιρείας το τελευταίο τρίμηνο του έτους με την προσφερόμενη γκάμα να είναι πλήρως εξηλεκτρισμένη.

Θα υπάρχουν ήπια υβριδικά μοντέλα με σύστημα 48V και επαναφορτιζόμενα υβριδικά (plug-in) τέταρτης γενιάς. Συγκρινόμενα με τα μοντέλα προ ανανέωσης τα περισσότερα παρουσιάζουν αύξηση ισχύος με την μεγαλύτερη να αφορά στην GLE 400e 4MATIC όπου η απόδοση έχει διευρυνθεί κατά περίπου 40 ίππους.

Mercedes GLE

Εξωτερικά έχουν ανασχεδιαστεί οι προφυλακτήρες, οι αεραγωγοί στις γρίλιες ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό μπορεί να προστεθεί ο εξελιγμένος φωτισμός από το σύστημα MULTIBEAM LED.

Δύο νέες προσθήκες στην παλέτα χρωμάτων και δύο νέες ζάντες αλουμινίου 19 και 20 ιντσών, συμπληρώνουν τις εξωτερικές αλλαγές στη νέα γκάμα GLE. Παράλληλα, τα μοντέλα με το Coupe αμάξωμα περιλαμβάνουν στη γκάμα τους και την έκδοση AMG Line.

Στο εσωτερικό έχει τοποθετηθεί νέο τιμόνι και κάποια φινιρίσματα στα χειριστήρια και στους αεραγωγούς. Στα χρώματα των επενδύσεων της καμπίνας έχουν επίσης προστεθεί δύο νέοι συνδυασμοί. Αναβαθμισμένο είναι και το ηχοσύστημα. Κατά τα λοιπά, το σύστημα infontainment MBUX φέρει λογισμικό τελευταίας αναβάθμισης στην βάση του διαισθητικού χειρισμού και της χρηστικότητας. Οι δε ενημερώσεις γίνονται over-the-air.

Διαβάστε Επίσης

Οι κορυφαίες εκδόσεις της σειράς είναι οι Mercedes-AMG GLE 53 4Matic και Mercedes-AMG GLE 63 S+ 4Matic με 445 και 633 ίππους, αντίστοιχα και τιμές που ξεκινούν από τα 140.110 ευρώ και φθάνουν μέχρι τα 217.650 ευρώ. Όλες οι εκδόσεις της ανανεωμένης γκάμας διαθέτουν σύστημα τετρακίνησης 4MATIC.

Η πιο προσιτή έκδοση είναι η plug-in υβριδική diesel (GLE 350de 4MATIC) με ισχύ με 333 ίππους στα 103.900 ευρώ. Η αντίστοιχη έκδοση με το κουπέ αμάξωμα κοστίζει 117.350 ευρώ. Οι πιο φθηνές εκδόσεις με ήπια υβριδική τεχνολογία είναι η diesel GLE 300d 4Matic με 290 ίππους και τιμή εκκίνησης στα 104.550 ευρώ. Η ίδια έκδοση με κουπέ αμάξωμα ξεκινά από τα 113.450 ευρώ.

Mercedes GLE Coupe
Η έκδοση GLE Coupe διακρίνεται για το διαφορετικό "τελείωμα" την οροφής προς τα πίσω και κοστίζει περισσότερο από τις εκδόσεις με το... κανονικό αμάξωμα

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μοντέλα GLE και GLE Coupé παράγονται στο εργοστάσιο της Τασκαλούζα στις ΗΠΑ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη γραμμή παραγωγής της Mercedes εκτός Γερμανίας που από το 1997 μέχρι σήμερα έχει κατασκευάσει περί τα 4 εκατ. οχήματα – κυρίως μοντέλα SUV.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network