Αυτό είναι το Volvo ΕΧ30: Φωτογραφία του διέρρευσε κατά λάθος στο επίσημο site

Λίγο πριν την αποκάλυψη του μικρού ηλεκτρικού SUV της Volvo, μια φωτογραφία του διέρρευσε κατά λάθος μέσα από το επίσημο site της φίρμας

Volvo EX30 leak

Αν και η επίσημη παρουσίασή του είναι προγραμματισμένη και τον επόμενο μήνα, ένα λάθος που έγινε στην ιστοσελίδα της Volvo, μας αποκάλυψε πλήρως το νέο Volvo ΕΧ30. Προφανώς το λάθος έγινε άμεσα αντιληπτό και η εικόνα του νέου ηλεκτρικού μοντέλου της σουηδικής εταιρείας έπαψε να εμφανίζεται, όμως η "ζημιά" είχε γίνει. Η διαρροή της φωτογραφίας, έγινε μέσω του διαμορφωτή των μοντέλων στο site της εταιρείας, όπου οι επισκέπτες μπορούν να "φτιάξουν" το μοντέλο που τους ενδιαφέρει όπως εκείνοι επιθυμούν.

Διαβάστε Επίσης

Από την εικόνα που δείχνει το προφίλ του Volvo ΕΧ30, αντιλαμβάνεται κανείς πως το μικρό ηλεκτρικό μοντέλο μοιράζεται αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία με το ΕΧ90. Ωστόσο θα είναι σημαντικά μικρότερο σε διαστάσεις. Για την ακρίβεια, θα είναι μικρότερο ακόμη και από το XC40.

Δύο μεγέθη μπαταρίας

Το EX30 θα διαθέτει δύο επιλογές μπαταριών. Η βασική επιλογή θα έχει χωρητικότητα 51 kWh, ενώ θα διατίθεται και μια μπαταρία 69 kWh. Η τελευταία θα έχει αυτονομία έως και 480 χιλιόμετρα. Το EX30 θα έχει το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα από οποιοδήποτε μοντέλο της Volvo μέχρι σήμερα, με στόχο τη μείωση κατά 25% σε σχέση με τα XC40/C40 Recharge. Αυτό θα επιτευχθεί κυρίως χάρη στη χρήση ανακυκλωμένων υλικών στη φάση της παραγωγής του.

Διαβάστε Επίσης

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο, είναι να δούμε αν τελικά το ΕΧ30 θα είναι εφοδιασμένο με lidar. Το EX90 έρχεται με 5 ραντάρ, 8 κάμερες και 16 αισθητήρες υπερήχων και είναι σχεδιασμένο ώστε να είναι από τα πιο εξελιγμένα μοντέλα στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης. Η λογική βέβαια λέει, πως κάτι τέτοιο θα αύξανε σημαντικά το κόστος του ΕΧ30. Θυμίζουμε πως η επίσημη παρουσίαση του ΕΧ30 είναι προγραμματισμένη για τις 7 Ιουνίου.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network