Πώς το Volvo EX30 θα προστατεύει τους ποδηλάτες

Το μικρό ηλεκτρικό SUV της Volvo, θα είναι το πρώτο με σύστημα που έχει στόχο την πρόληψη του λεγόμενου dooring, το οποίο μπορεί να σκοτώσει ή να τραυματίσει σοβαρά άτομα που κινούνται με δίκυκλο

Volvo EX30

To entry level ηλεκτρικό SUV της Volvo, το ΕΧ30 αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στις 7 Ιουνίου, ωστόσο η σουηδική εταιρεία έχει ξεκινήσει ήδη να δίνει έστω και με το σταγονόμετρο, ορισμένες πληροφορίες για το νέο της μοντέλο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα νέα αφορούν τον τομέα της ασφάλειας. Σιγά την είδηση θα σκεφτείς, καθώς είναι γνωστό πως η Volvo έχει κάνει σημαία της την ασφάλεια, επενδύοντας τεράστια ποσά σε αυτή και θέλοντας δικαίως να αποκτήσει το status της μάρκας με κάποια από τα πιο ασφαλή μοντέλα της αγοράς.

Διαβάστε Επίσης

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, το EX30 θα είναι το πρώτο μοντέλο της σουηδικής εταιρείας που θα διαθέτει στον βασικό του εξοπλισμό μια λειτουργία που έχει στόχο την πρόληψη θανατηφόρων ατυχημάτων με ποδηλάτες και μοτοσικλετιστές. Πρόκειται για μια ηχητική ειδοποίηση στις περιπτώσεις ανοίγματος πόρτας, η οποία προειδοποιεί τους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητο μέσω οπτικών και ηχητικών ενδείξεων, όταν ετοιμάζονται να ανοίξουν την πόρτα μπροστά από έναν διερχόμενο ποδηλάτη ή άλλο χρήστη του δρόμου.

Volvo EX30

Αξίζει να σημειωθεί πως σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, τα λεγόμενα ατυχήματα με πόρτα στα οποία εμπλέκονται ποδηλάτες αποτελούν αρκετά συχνό φαινόμενο. Η Volvo θα γίνει το δεύτερο μέλος του ομίλου Zhejiang Geely Holding που θα προσφέρει την συγκεκριμένη τεχνολογία. Η αρχή έγινε με το Smart #1, το οποίο διαθέτει το εν λόγω σύστημα στον βασικό του εξοπλισμό.

Η σημασία του ΕΧ30 για τη Volvo

Ο διευθύνων σύμβουλος της Volvo, Jim Rowan, σε δηλώσεις του τον περασμένο Νοέμβριο είχε αναφέρει ότι το EX30 θα αποτελέσει "μεγάλο μέρος" της επίτευξης των στόχων της εταιρείας για το 2025, που δεν είναι άλλοι από την αύξηση των παγκόσμιων πωλήσεων κατά 95% σε σχέση με το 2022 και συγκεκριμένα σε 1,2 εκατομμύρια οχήματα, με τα μισά από αυτά να είναι πλήρως ηλεκτρικά.

"Είναι ένα πραγματικά σημαντικό αυτοκίνητο για εμάς για πολλούς και διαφορετικούς λόγους", είπε ο Rowan, προσθέτοντας ότι ο υποψήφιος αγοραστής του ΕΧ30 είναι τα "άτομα της γενιάς Z που είναι 18, 19 ετών και μπαίνουν για πρώτη φορά στην αγορά αυτοκινήτων και θέλουν καλή τιμή αλλά και κορυφαίο εξοπλισμό ασφαλείας".

Με το ΕΧ30, η Volvo επιθυμεί να παει την ασφάλεια στους αστικούς δρόμους στο επόμενο επίπεδο, δημιουργώντας ένα SUV που ενώ είναι άνετο και ευχάριστο στην οδήγηση, παρέχει τη μέγιστη δυνατή προστασία τόσο στους επιβάτες του όσο και στους υπόλοιπους ανθρώπους που κινούνται γύρω του.

Διαβάστε ακόμα:
 - Δοκιμή του νέου Dacia Duster 1.3 TCe EDC: Πόσο καλύτερο είναι τώρα;
 - Δρόμος που φορτίζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Πού θα βρίσκεται και πώς λειτουργεί
 - Οδηγώντας το ηλεκτρικό hypercar Rimac Nevera που μόλις έσπασε 23 ρεκόρ
 - Τι παθαίνει το Tesla Model Y όταν συναντήσει άμαξα στο δρόμο (+video)
 - Γιατί δεν μπορείς να μιλήσεις με το ChatGPT για καινούργια αυτοκίνητα

Best of Network